Ελλάδα

Αναστολή στην απεργία στο μετρό αλλά δρομολόγια από αύριο, «αδύνατον να ξεκινήσουν δρομολόγια», λένε οι εργαζόμενοι

Αναστολή στην απεργία στο μετρό αλλά δρομολόγια από αύριο, «αδύνατον να ξεκινήσουν δρομολόγια», λένε οι εργαζόμενοι Φωτογραφία: EUROKINISSI
Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία σε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό, αλλά δεν πρόκειται να ξεκινήσουν δρομολόγια. Τι δήλωσε στο «Dnews», ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, Σπύρος Ρεβύθης.

Την αναστολή της απεργίας στο Μετρό, στο Τραμ και στον Ηλεκτρικό ανακοίνωσε το Σωματείο των Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ. 

«Δεν μπορούν να ξεκινήσουν οι συρμοί»

Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, μετά τη νέα προσφυγή της ΣΤΑΣΥ, η απεργία κρίθηκε παράνομη με δικαστική απόφαση. Σύμφωνα όμως με τον πρόεδρο της ΣΤΑΣΥ, Σπύρο Ρεβύθη ο οποίος μίλησε στο «Dnews», είναι αδύνατον να ξεκινήσουν οι συρμοί. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Εγώ θα σας μιλήσω τεχνικά ως εργαζόμενος. Είναι αδύνατον μέχρι το βράδυ η διοίκηση να καλέσει τόσο κόσμο, δηλαδή 1000 άτομα, για να λειτουργήσει το μετρό μέχρι το βράδυ.

Από την εμπειρία μου σας λέω ότι θα ανοίξει αύριο. Εμείς αν προλάβει η εταιρία να ανοίξει. Αλλά δεν προλαβαίνει». 

Η ανακοίνωση:

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ ενημερώνει πως προχωρά σε αναστολή της σημερινής 24ωρης απεργίας τονίζοντας: «Αφού η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ προσέφυγε χθες στη δικαιοσύνη κατά της απεργίας μας χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, αναγκάστηκε να προσφύγει εκ νέου σήμερα με νέα αγωγή.Έτσι μετά την απόφαση του δικαστηρίου που εκδίκασε την σημερινή νέα αγωγή και μας επιδόθηκε τώρα σας ενημερώνουμε ότι η 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται».

Πάντως αν και οι εργαζόμενοι ανέστειλαν την 24ωρη απεργία τους είναι αρκετά δύσκολο τα δρομολόγια να ξεκινήσουν άμεσα, καθώς απαιτείται χρόνος για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη θέση τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές της ΣΤΑΣΥ για να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα δίκτυα των 3 γραμμών του Μετρό (Ηλεκτρικός και Γραμμές 2&3) , απαιτείται ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων διαφορετικών ειδικοτήτων, που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να τεθούν σε λειτουργία οι συρμοί.