Υγεία

Η άσκηση που καίει τις περισσότερες θερμίδες

Η άσκηση που καίει τις περισσότερες θερμίδες Φωτογραφία: NIck Bulanov/PEXELS
Μία Personal trainer αποκαλύπτει την νούμερο 1 άσκηση για απώλεια βάρους.

Η Rachel MacPherson, μια προσωπική προπονήτρια με πιστοποίηση ACE με το Garage Gym Reviews, αποκαλύπτει την κορυφαία άσκηση που καίει τις περισσότερες θερμίδες, ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο προπόνησής σας.

Είτε ο στόχος της φυσικής σας κατάστασης είναι να χάσετε τα ανεπιθύμητα κιλά είτε απλώς να γίνετε πιο υγιείς, το να κατανοήσετε ποιες ασκήσεις καίνε τις περισσότερες θερμίδες μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε μια πιο αποτελεσματική ρουτίνα προπόνησης.

Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, ο αριθμός των θερμίδων που καίτε εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ένταση και η διάρκεια της άσκησης, το σωματικό βάρος, η ηλικία και ο μεταβολισμός.

Η ενσωμάτωση μιας υγιούς ισορροπίας καρδιαγγειακών ασκήσεων και ασκήσεων ενδυνάμωσης στη ρουτίνα σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να υποστηρίξετε τη μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους και να ενισχύσετε την υγεία σας.

Σύμφωνα με την MacPherson, τα άτομα με περισσότερους μυς και μεγαλύτερα μεγέθη σώματος καίνε περισσότερες θερμίδες ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας. Η γήρανση μπορεί να μειώσει την καύση θερμίδων λόγω της απώλειας μυών, αλλά αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με ασκήσεις μυϊκής ανάπτυξης.

Η γενετική και οι ορμόνες μπορούν επίσης να επηρεάσουν το πόσο αποτελεσματικός είναι ο μεταβολισμός σας.

Η διαδικασία καύσης θερμίδων είναι ο μεταβολισμός σας, ο οποίος είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα σας μετατρέπει ό,τι τρώτε και πίνετε σε ενέργεια για να υποστηρίξει τις σωματικές λειτουργίες όπως η αναπνοή και η κίνηση των μυών.

Ο αριθμός των θερμίδων που καίτε καθημερινά εξαρτάται από τον Βασικό Μεταβολικό Ρυθμό σας, που είναι η ενέργεια που χρειάζεται το σώμα σας για να ολοκληρώσει τις σωματικές λειτουργίες ενώ βρίσκεται σε ηρεμία.

Το τρέξιμο είναι η καλύτερη άσκηση για να κάψετε θερμίδες

Το τρέξιμο καίει τις περισσότερες θερμίδες. Η άσκηση από μόνη της ωστόσο, δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κάψετε θερμίδες, καθώς η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων τροφής με πολλές θερμίδες μπορεί εύκολα να επιφέρει ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Η MacPherson, προτείνει να δημιουργήσετε ένα υγιές έλλειμμα θερμίδων μέσω της διατροφής, να παραμείνετε δραστήριοι όλη την ημέρα και να ενσωματώσετε προπόνηση δύναμης για καλύτερα αποτελέσματα απώλειας βάρους.

Υπάρχουν ωστόσο και πρόσθετες ασκήσεις για καύση θερμίδων.

Προπόνηση δύναμης

«Η προπόνηση δύναμης βοηθά να διατηρήσεις τον μεταβολισμό σου υγιή», αναφέρει η ίδια. Συνιστά προπόνηση δύναμης δύο έως πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Περπάτημα

Η MacPherson σημειώνει, ότι το περπάτημα είναι ένας τρόπος καθημερινής καύσης θερμίδων, χωρίς να καταπονείτε πολύ το σώμα σας.

Το συχνό περπάτημα κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε στο σπίτι, στο γραφείο ή στη γειτονιά, μπορεί να κάψει πολύ περισσότερες θερμίδες από μια μόνο έντονη προπόνηση όπως το τρέξιμο.

Ομαδικά αθλήματα

Η επιλογή ενός κοινωνικού και ομαδικού αθλήματος που σας αρέσει θα σας βοηθήσει να παραμείνετε παρακινημένοι και συνεπείς με την άσκησή σας. Θα είναι διασκεδαστικό και θα συμβάλει στην ανακούφιση από το άγχος, κάτι που σύμφωνα με την έρευνα είναι ζωτικής σημασίας για την απώλεια βάρους.

Άλλες χρήσιμες συμβουλές:

  • Η προπόνηση δύναμης χτίζει μυς, κάτι που βοηθά στην τόνωση του μεταβολισμού και στην καύση περισσότερων θερμίδων, ακόμη και όταν δεν ασκείστε.
  • Επίσης, το να τρώτε μια υγιεινή, καλά ισορροπημένη διατροφή και να μην καταναλώνετε περιττές θερμίδες είναι απαραίτητο για τη μεγιστοποίηση της καύσης θερμίδων σας.
  • Ο επαρκής ύπνος βοηθά επίσης στη μεγιστοποίηση της καύσης θερμίδων, καθώς θα έχετε περισσότερη ενέργεια για να αποδώσετε σε υψηλότερες εντάσεις χωρίς διακοπή.
  • Τέλος, να δίνετε μεγάλη σημασία στις διατάσεις μετά την προπόνηση, προκειμένου να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς.

Πηγή: Healthstat.gr