Ελλάδα

«Χαλαρό»... αγριογούρουνο στο Χαϊδάρι κάνει βόλτες μέσα στην πόλη και ακόμα και οι γάτες είναι ατάραχες

«Χαλαρό»... αγριογούρουνο στο Χαϊδάρι κάνει βόλτες μέσα στην πόλη και ακόμα και οι γάτες είναι ατάραχες
Ένα βίντεο που θα έπρεπε να «κόβει την ανάσα», ήρθε στο φως της δημοσιότητας, καθώς ένα αγριογούρουνο «κόβει» βόλτες στο Χαϊδάρι. Όμως, όπως φαίνεται και στο βίντεο, το αγριογούρουνο είναι αρκετά ευδιάθετο -καθώς δείχνει χαλαρό και κουνάει την ουρά - ενώ οι γάτες δίπλα του είναι ατάραχες.

Ένα αγριογούρουνο εμφανίστηκε σε περιοχή του Χαϊδαρίου, όπου έκανε τις βόλτες του χαλαρό, και με παρέα τις «φίλες» του τις γάτες.

Οι γάτες της γειτονιάς δεν φοβήθηκαν από το αγριογούρουνο, καθώς όπως φαίνεται και στο βίντεο από το «Χαϊδάρι Σήμερα», παρά το θηριώδες μέγεθος του κάπρου, αυτές δεν ένιωθαν κάποια απειλή.

Ταυτόχρονα ο... «κύριος αγριογούρουνος» είναι χαλαρός χωρίς να δείχνει να φοβάται ή να είναι επιθετικός.

Το βίντεο ανέβηκε στο Facebook του «Χαϊδάρι Σήμερα» με την εξής λεζάντα:

«Ένας κάπρος σουλατσάρει στο Δαφνί

Ο νεαρός αρσενικός έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στη συνοικία του Δαφνιού, με το φως της μέρας.

Τα βίντεο διέθεσε στην εφημερίδας μας ο Δαφνιώτης Βασίλης Τσίτσος (υποψήφιος δήμαρχος με τους Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου). Παρουσιάζουν την απογευματινή εμφάνιση ενός αρσενικού ζώου, που έκανε τη βόλτα του Τέρμα Νικηφόρου Φωκά (και Κομνηνών) δίπλα στον Άγιο Χριστόφορο.

Τα αρσενικά αγριογούρουνα ζουν μόνα τους, αντίθετα από τα θηλυκά που ζουν σε ομάδες, μαζί με τα μικρά τους. Οι κάπροι περιφέρονται ψάχνοντας θηλυκές σε οίστρο για να ζευγαρώσουν, πράγμα που ξεκινάει από τις αρχές Σεπτέμβρη.

Το αξιοσημείωτο στα βίντεο είναι ο εξεταστικός τρόπος με τον οποίο περιφέρονται γύρω του οι γάτες της γειτονιάς, ενώ το ίδιο είναι απολύτως ήρεμο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ισχύουν οι οδηγίες που έχει δώσει το Δασαρχείο Αιγάλεω: Να μην επιδιώκουν οι άνθρωποι να πλησιάσουν τα αγριογούρουνα και να μην τα ταΐζουν.

Θυμίζουμε ότι κατά τον περυσινό χειμώνα απομακρύνθηκαν από το Ποικίλο (Κοιλάδα του Δαφνιού, Αφαία, Λίμνη Κουμουνδούρου) περίπου 20 αγριογούρουνα, μετά την παγίδευσή τους σε ειδικά κλουβιά. Μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Κιθαιρώνα.»

{https://www.facebook.com/ChaidariSimera/videos/1680368312391416/}