Ελλάδα

«Πνίγηκε» γέφυρα στα Τρίκαλα από την κακοκαιρία Elias

«Πνίγηκε» γέφυρα στα Τρίκαλα από την κακοκαιρία Elias Φωτογραφία: trikalaola.gr
Μετά το χθεσινό σφοδρό «χτύπημα» της κακοκαιρίας Elias στα Τρίκαλα η υπόγεια διάβαση πλημμύρισε . Σήμερα, συνεργείο επιχειρεί για την απάντληση των υδάτων.

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην υπόγεια διάβαση Σαραγίων στα Τρίκαλα λόγω πλημμυρικών φαινομένων, αποφάσισε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Ο λόγος είναι πως μετά το χθεσινό «χτύπημα» της κακοκαιρίας Elias στην πόλη των Τρικάλων, το νερό από το οδόστρωμα έως τον «αέρα» της κατασκευής φτάνει το 1,5 μέτρο. Αρμόδιο συνεργείο έχει ήδη μεταβεί στο σημείο και επιχειρεί για την απάντληση των υδάτων.

Η κακοκαιρία Elias «έδειξε τα δόντια της», καθώς τα πρώτα έντονα καιρικά φαινόμενα έκαναν την εμφάνισή τους σε πολλές περιοχές της χώρας.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr η οδός Καλαμπάκας από το ύψος του σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτη» και κάτω έχει μετατραπεί σε λίμνη και οδηγοί εγκλωβίστηκαν εκεί χθες, αναζητώντας εξόδους διαφυγής. Παράλληλα, όπως αναφέρει το trikalanews.gr, μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται στον οικισμό Τρίκκη για να μην περάσει το νερό και πάλι στα σπίτια στην περιοχή.

Χθες με τη συνδρομή δημοτικών υπηρεσιών, τοποθετήθηκαν σακιά με άμμο στους δρόμους μπροστά από τα σπίτια ενώ υπάρχει παρότρυνση τα αυτοκίνητα να μετακινηθούν σε ψηλότερα σημεία.

{https://www.youtube.com/watch?v=iDwq0r11OQQ}