Ελλάδα

Κακοκαιρία Elias: Καμπανάκι σε 7 περιοχές, «δοκιμάζεται» η Εύβοια, μήνυμα 112 - Έρχεται νέα επιδείνωση, LIVE η πορεία

Κακοκαιρία Elias: Καμπανάκι σε 7 περιοχές, «δοκιμάζεται» η Εύβοια, μήνυμα 112 - Έρχεται νέα επιδείνωση, LIVE η πορεία Φωτογραφία: αρχείου INTIME NEWS
Επιδείνωση της κακοκαιρίας Elias. Μεγάλοι όγκοι νερού αναμένονται σε αρκετές περιοχές της χώρας ενώ τα επόμενα 24ωρα αναμένεται βαρομετρικό χαμηλό.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς κατά διαστήματα στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Σφοδρή καταιγίδα με πολλούς κεραυνούς στο κέντρο της Αθήνας τα ξημερώματα της Τετάρτης. Φόβοι για έντονα φαινόμενα διαρκείας που θα φέρουν στα όρια τους τις υποδομές της πρωτεύουσας. Η πρώτη καταιγίδα ξεκίνησε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα και διήρκεσε μια ώρα. Το δεύτερο σφοδρότερο κύμα καταιγίδων ξεκίνησε λίγο πριν τις 5 και διήρκεσε 3 ώρες.

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που στο πέρασμά του αφήνει από τεράστιους όγκους νερού μέσα σε λίγες ώρες έως και χοντρό χαλάζι συνοδεία μεγάλου αριθμού αστραπών - κεραυνών, δε φαίνεται να εγκαταλείπει εύκολα τη χώρα μας.

Στο στόχαστρο η Εύβοια 

Δύσκολη είναι η κατάσταση στο Μαντούδι Ευβοίας με το 112 να στέλνει μήνυμα προς τους κατοίκους την ώρα που το νερό στην περιοχή έχει φτάσει το ένα μέτρο.

Με σφοδρή καταιγίδα, έντονη κεραυνική δραστηριότητα, πλημμυρισμένους δρόμους και σοβαρά προβλήματα βρήκε το πρωί της Τετάρτης την Εύβοια. Η κακοκαιρία Elias σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της, δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν πάλι στις Ροβιές, η ένταση του νερού παρέσυρε τα πάντα, δρόμοι έχουν κοπεί στα δυο.

Η έντονη βροχόπτωση έχει παρασύρει μέχρι και βάρκες στους δρόμους, η κυκλοφορία έχει διακοπή σε αρκετούς δρόμους, ενώ οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους. Ο δρόμος είναι κλειστός από Προκόπι προς Μαντούδι οι κάτοικοι μιλούν για ολική καταστροφή, είμαστε στους δρόμους και προσπαθούμε να σώσουμε ότι μπορούμε.

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται και όλη η κεντρική Εύβοια, από Χαλκιδα έως και την Ερέτρια οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια από την ισχυρή καταιγίδα.

{https://www.youtube.com/watch?v=Uyhjj_f8dUM}

Πολύ δύσκολη κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια

Η πολύπαθη Εύβοια για ακόμα μία φορά, λοιπόν, είναι στο «μάτι του κυκλώνα», καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις Ροβιές και τη Λίμνη οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και η κυκλοφορία σε πολλά σημεία έχει διακοπεί. Χαρακτηριστικό είναι το τμήμα του δρόμου από το Προκόπι προς το Μαντούδι, το οποίο έχει κλείσει καθώς έχει μετατραπεί σε... χείμαρρο.

Το οδόστρωμα σε κάποιες περιοχές έχει «κοπεί» από τις έντονες καταιγίδες, ενώ το παρήγορο είναι ότι για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις, ούτε εγκλωβισμοί πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται μεγάλη προσοχή καθώς τα ακραία φαινόμενα θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και ειδικότερα σε περιοχές όπως η Εύβοια, όπου η κατάσταση είναι οριακή λόγω και των καταστροφικών πυρκαγιών των προηγούμενων ετών.

Για επιδείνωση της κακοκαιρίας Elias, και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα κάνει λόγο μέσω ανάρτησής του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, μεγάλοι όγκοι νερού αναμένονται σε αρκετές περιοχές της χώρας ενώ τα επόμενα 24ωρα αναμένεται βαρομετρικό χαμηλό.

{https://www.youtube.com/watch?v=M_7_VoSlSWs}