Ελλάδα

Ανήλικοι έκαναν απόπειρα ληστείας στον ΗΣΑΠ με πιστόλι ρέπλικα

Ανήλικοι έκαναν απόπειρα ληστείας στον ΗΣΑΠ με πιστόλι ρέπλικα Φωτογραφία: INTIME
Ανήλικοι έκαναν απόπειρα ληστείας σε άλλα παιδιά με πιστόλι ρέπλικα στον ΗΣΑΠ.

Δύο συλλήψεις ανηλίκων έκανε η Αστυνομία στο Νέο Ηράκλειο. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έφεραν πιστόλι ρέπλικα, επιτέθηκαν και αποπειράθηκαν να ληστέψουν ανηλίκους σε σταθμό του ΗΣΑΠ. Ο εντοπισμός και η σύλληψή τους έγινε από αστυνομικούς του Σχεδίου «ΑΡΙΑΔΝΗ»

Οι δύο ανήλικοι κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας και σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου 2023 εντός σταθμού Η.Σ.Α.Π. στο «Ηράκλειο» από αστυνομικούς του Σχεδίου Ασφαλείας Δικτύου Υποδομής ΣΤΑ.Σ.Υ. «ΑΡΙΑΔΝΗ».

Ειδικότερα, οι δύο ανήλικοι εισήλθαν στο σταθμό του Η.Σ.Α.Π. «Ν. Ιωνίας» και επιβιβάστηκαν σε συρμό με κατεύθυνση προς Μαρούσι, όπου τους προσέγγισε ομάδα νεαρών ατόμων ζητώντας να τους παραδώσουν τα χρήματά τους. Αφού τα ανήλικα θύματα αρνήθηκαν να παραδώσουν τα χρήματά τους, η ομάδα νεαρών ατόμων εξαπέλυσε λακτίσματα σε βάρος τους, τραυματίζοντας ελαφρά τον έναν εξ αυτών και αποβιβάστηκαν στο σταθμό Η.Σ.Α.Π. «Ηρακλείου».

Κληθέντες αστυνομικοί εντόπισαν λίγο αργότερα τους δύο ανήλικους δράστες και μετά από έρευνα στην κατοχή του ενός βρέθηκε και κατασχέθηκε πλαστικό πιστόλι ρέπλικα. Οι ανωτέρω οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Νέου Ηρακλείου, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ν. Ηρακλείου, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών.