Ελλάδα

Η κακοκαιρία Elias σφυροκοπά Καρδίτσα και Λάρισα, τρόμος από ποτάμια που «φουσκώνουν», προληπτικές εκκενώσεις, νέα μηνύματα 112

Η κακοκαιρία Elias σφυροκοπά Καρδίτσα και Λάρισα, τρόμος από ποτάμια που «φουσκώνουν», προληπτικές εκκενώσεις, νέα μηνύματα 112 Φωτογραφία: INTIME
Νύχτα αγωνίας και τρόμου σε Καρδίτσα και Λάρισα που βρίσκονται ξανά μέσα σε λίγο διάστημα στη δίνη μιας νέας θεομηνίας. Η κακοκαιρία Elias «φουσκώνει» επικίνδυνα τα ποτάμια και οι Αρχές προχωρούν σε προληπτικές εκκενώσεις

Την απομάκρυνση από υπόγειους χώρους και σπίτια που είναι επικίνδυνα, καθώς ανεβαίνουν τα νερά σε όλους τους ποταμούς που διαρρέουν την περιοχή, ζητά με αποψινή ανακοίνωση από τους κατοίκους ο Δήμος Παλαμά.

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι για απομάκρυνση από ισόγειους χώρους, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να επιδεικνύουν ψυχραιμία, να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών, Αστυνομίας, Τροχαίας, Πυροσβεστικής, Πολιτικής Προστασίας, Δήμου και να ακολουθούν τις οδηγίες του προειδοποιητικού μηνύματος «112».

Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και να είναι μάλιστα σε επιφυλακή ώστε αν χρειαστεί να μετακινηθούν άμεσα σε γειτονικά τους ψηλότερα σπίτια ή και στα σημεία που έχουν οριστεί σε κάθε οικισμό.

112 για Παλαμά

Από το 112 ενεργοποιήθηκε μήνυμα το οποίο προειδοποιεί τους κατοίκους του Παλαμά πως αν βρίσκονται στην περιοχή, να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων και να αακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Δεν ανοίγουν τα σχολεία μέχρι την Παρασκευή

Την αναστολή της έναρξης των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 για την ασφάλεια των μαθητών και πολιτών, αποφάσισε ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου.

Προληπτικές εκκενώσεις

Μεγάλο και Μικρό Ευύδριο, Υπέρεια, οικισμός Πυργάκια στον Δήμο Φαρσάλων εκκενώνονται προληπτικά λόγω της κακοκαιρίας Elias, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Από εκεί περνά ο ποταμός Ενιπέας – έχει βρέξει πάρα πολύ και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε σημεία που βρίσκονται ψηλά για παν ενδεχόμενο.

Νωρίτερα είχε εκκενωθεί και το χωριό Σωτήριο του Δήμου Κιλελέρ, ενώ όλα τα χωριά του Δήμου Κιλελέρ που βρίσκονται στην παλιά εθνική οδό Λάρισας Βόλου, αριστερά και δεξιά, περνούν μια δύσκολη νύχτα, αφού έχουν ήδη πλημμυρίσει τα χωράφια, έχουν ήδη μπει νερά στα χωριά και στις αυλές των σπιτιών.

Οι κάτοικοι εκεί παρακολουθούν με αγωνία πώς θα συμπεριφερθούν τα αναχώματα στα διάφορα σημεία στον Καστανιώτη, σε χειμάρρους ρέματα της περιοχής, ώστε αν χρειαστεί να φύγουν εγκαίρως.

Επίσης, στο σκοτάδι βυθίστηκαν τα παράλια της Αγιάς και πολλά χωριά της Λάρισας.

112 για Αρμένι και Νίκη

Πριν από λίγο στάλθηκε μήνυμα από το 112: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Αρμένι και Νίκη απομακρυνθείτε προς Λάρισα μέσω Π.Ε.Ο Λάρισας - Βόλου λόγω πλημμυρικών φαινομένων Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».