Ελλάδα

Άγιο Όρος: Αναβλήθηκε για τρίτη φορά η δίκη για το «ξύλο που βγήκε από τον παράδεισο»

Άγιο Όρος: Αναβλήθηκε για τρίτη φορά η δίκη για το «ξύλο που βγήκε από τον παράδεισο»
Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται για 11η μέρα ο 53χρονος Λευκορώσος μοναχός που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από 35χρονο Ρουμάνο μοναχό, στο Άγιον Όρος, μετά από μεταξύ τους καβγά κι αφού είχαν καταναλώσει αλκοόλ.

Αυτό ανέφερε και η δικηγόρος του 53χρονου μοναχού, απευθυνόμενη προς τους δικαστές του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης όπου ήταν προγραμματισμένο να εκδικαστεί σήμερα η υπόθεση.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο εντολέας της επρόκειτο να αποσυνδεθεί εντός του 24ωρου από τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής του και για τους παραπάνω λόγους, όπως εξήγησε, δεν ήταν σε θέση να εμφανιστεί στο ακροατήριο.

Η πλευρά του 35χρονου κατηγορούμενου επέμεινε στη θέση της ότι η παρουσία του είναι αναγκαία στην ακροαματική διαδικασία ώστε να εξεταστεί, κι έτσι το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για το πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου.

Αυτή ήταν η τρίτη αναβολή που έδωσε το δικαστήριο για το περιστατικό που είχε συμβεί το απόγευμα της 17ης Σεπτεμβρίου στον αρσανά της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 35χρονος - που ζει σε μοναστήρι της Καρδίτσας και βρέθηκε για λίγες μέρες στο Άγιον όρος - χτύπησε με πόδια και χέρια, καθώς και με ένα πλαστικό μπουκάλι τον 53χρονο, ακόμη κι ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος.

Αφορμή φαίνεται ότι υπήρξε μεταξύ τους διαπληκτισμός για θρησκευτικό ζήτημα.

Η δίωξη που του απαγγέλθηκε είναι αυτή της βαριάς σωματικής βλάβης.