Ελλάδα

Οπαδικό επεισόδιο Νέα Ιωνία: Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη οι 87 συλληφθέντες

Οπαδικό επεισόδιο Νέα Ιωνία: Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη οι 87 συλληφθέντες
Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τους ενώπιον του Τριμελους Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, αφέθηκαν οι 87 συλληφθέντες, στην πλειοψηφία τους ανήλικοι, για το παρολίγον οπαδικό επεισόδιο στη Νέα Ιωνία.

Ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης άσκησε πλημμεληματικές διώξεις στους 87. Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για παραβίαση του νόμου περί αθλητικής βίας, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση, κατοχή κροτίδων-φωτοβολίδων με αφορμή αθλητική εκδήλωση και παράνομη οπλοφορία.

Οι συλληφθέντες έλαβαν ρητή δικάσιμο και αποχώρησαν απο τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Οι αρχές συνέλαβαν τους οπαδούς των δυο τοπικών ομάδων ποδοσφαίρου, Νέας Ιωνίας και Νέου Ηρακλείου, ενώ προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το γήπεδο για τον προγραμματισμένο αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων.

Οι εμπλεκόμενοι φέρονται να είχαν κλείσει διαδικτυακά ραντεβού προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επιτεθούν στους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας. Στην κατοχή τους εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν κοντάρια, ράβδοι, φωτοβολίδες και ναρκωτικές ουσίες.