Ελλάδα

Σκότωσε με σκεπάρνι τη σύζυγό του το 2017 και τώρα θέλει να σπάσει τα ισόβια: «Να σαπίσει στη φυλακή» λέει στο Dnews ο πατέρας της

eurokinissi eurokinissi
«Σκότωσε την κόρη μου, την μάνα του παιδιού του και τώρα θέλει να σπάσει τα ισόβια», δηλώνει συντετριμμένος ο πατέρας της Λιάνας Λαζάρου, η οποία δολοφονήθηκε άγρια τον Ιούνιο του 2017 από τον σύζυγό της, στην Πρέβεζα.

Ο γονείς της Λιάνας Λαζάρου είναι εξοργισμένοι αφού την ερχόμενη εβδομάδα, ο δράστης, θα προσπαθήσει σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο να σπάσει τα ισόβια και να αποφυλακιστεί.

Έξι χρόνια μετά ο πατέρας μιλά στα Dnews, για το γολγοθά και για το αγαπημένο τους εγγόνι που μεγαλώνουν με την σύζυγο του.

«Σκότωσε την κόρη μου, τη μάνα του παιδιού του μπροστά στα μάτια της και τώρα προσπαθεί με κάθε τρόπο να σπάσει τα ισόβια. Να σαπίσει στη φυλακή. Το παιδί που είναι 8 ετών τον φοβάται. Δεν θα ξεχάσει ποτέ τη δολοφονία της μητέρας του. Μνήμες που δεν θα σβήσουν ποτέ. Εμείς προσπαθούμε με κάθε τρόπο και κάθε ημέρα να την κάνουμε να χαμογελάσει όπως θα ήθελε και η μητέρα της», αναφέρει συγκινημένος ο πατέρας της Λιάνας Λαζάρου.

Η δολοφονία

Η 27χρονη γυναίκα στις 12 Ιουνίου του 2017 δέχθηκε χτυπήματα με σκερπάνι από τον σύζυγο της στο κεφάλι και στον αυχένα. Έπειτα είχε μεταφερθεί στη ΜΕΘ του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου των Ιωαννίνων και μετά επο λίγες ημέρες άφησε την τελευταία της πνοή.

Ο σύζυγος της καταδικάστηκε πρωτόδικα με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ιωαννίνων. Tο δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον 34χρονο, τότε, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.