Ελλάδα

Σε συναγερμό ΕΛΑΣ και ΕΥΠ: «Αστακός» η πρεσβεία του Ισραήλ, μεγάλη προσοχή και σε συναγωγές - Δημιουργούνται λίστες υπόπτων

Σε συναγερμό ΕΛΑΣ και ΕΥΠ: «Αστακός» η πρεσβεία του Ισραήλ, μεγάλη προσοχή και σε συναγωγές - Δημιουργούνται λίστες υπόπτων
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην πρεσβεία του Ισραήλ στις συναγωγές και τα προξενικά γραφεία σε όλη την Ελλάδα όπως και σε οργανισμούς και επιχειρήσεις Ισραηλινού ενδιαφέροντος έχει λάβει η αστυνομία τα τελευταία 24ωρα.

Παράλληλα η ΕΥΠ διαχειρίζεται πληροφορίες που αφορούν προφίλ Παλαιστίνιων και άλλων αλλοδαπών τρίτων χωρών οι οποίοι ζουν στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και σε καταυλισμούς στα νησιά και έχουν κατά το παρελθόν απασχολήσει τις διεθνείς υπηρεσίες για εγκληματική δράση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταρτιστεί λίστες υπόπτων και γίνεται διασταύρωση στοιχείων με την Interpol και τους αρμόδιους ευρωπαικούς φορείς. Όπως είπε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, εκφράζοντας την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης στον αγώνα των Ισραηλινών, «οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν τη δουλειά τους και στη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα, βρισκόμενες σε πολύ αυξημένη επιφυλακή».

Ανάλογα αυξημένη είναι η προσοχή και στα σοφρωνιστικά καταστήματα όπου εκτίουν ποινές αλλοδαποί καταδικασθέντες για τρομοκρατικές ενέργειες, διακίνηση λαθρομεταναστών και ναρκωτικών, ενώ έχει ζητηθεί από τις εισαγγελίες περαιτέρω στοιχεία για την αξιόποινη δράση ορισμένο εξ αυτών.