Ελλάδα

Εξάρχεια: Σύλληψη Κούρδου με διεθνές ένταλμα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Εξάρχεια: Σύλληψη Κούρδου με διεθνές ένταλμα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Φωτογραφία: INTIME NEWS
Στην σύλληψη ενός Κούρδου σε βάρος του οποίου φέρεται να υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις γαλλικές αρχές προχώρησε η ΕΛΑΣ το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του OPEN, η σύλληψη του συγκεκριμένου ατόμου έγινε το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια, όταν έγινε έλεγχος στον ίδιο και σε δυο ακόμη άνδρες, οι οποίοι προήχθησαν στο τμήμα της περιοχής.

Λίγο αργότερα κατά τη διάρκεια της εξακρίβωσης στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι ο ένας από αυτούς έχει σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης το οποίο έχει εκδοθεί στη Γαλλία και αφορά σε συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψης ήταν μαζί με άλλους δυο Κούρδους και μια Βελγίδα. Το ένταλμα σύλληψης αφορά την εμπλοκή του στην στρατολόγηση ατόμων για την κουρδική οργάνωση PKK το οποίο επισείει ποινή φυλάκισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος που βρίσκεται στη χώρα μας με άσυλο πήγε μαζί με ακόμη δύο Κούρδους για μία γυναίκα από το Βέλγιο σε μπαρ της περιοχής, ωστόσο, κρίθηκε ύποπτος από πίσω αστυνομικούς και συνελήφθη όταν διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του «ερυθρά αγγελία».

Η υπόθεση κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή από την Ελληνική Αστυνομία και θα εξεταστεί κάθε επαφή που είχε ο ύποπτος είχε στη χώρα μας καθώς και αν είχε επιχειρήσει να αναπτύξει δίκτυο.