Ελλάδα

Εικόνα θλίψης: Μπάζα, εγκατάλειψη και κίνδυνος πλημμύρας δίπλα από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Εικόνα θλίψης: Μπάζα, εγκατάλειψη και κίνδυνος πλημμύρας δίπλα από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
Παρατημένες κατασκευές και μπάζα είναι η εικόνα που θα αντικρίσει κάποιος στην εκβολή του Κηφισού, δίπλα από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο Ν. Φάληρο.

Σε ακόμη χειρότερη κατάσταση βρίσκεται από την πηγή, η εκβολή του Κηφισου αφού το «στόμιο» έχει μικρύνει και το ποτάμι έχει διαχωριστεί σε δυο σημεία, ενώ παράλληλα έχουν εγκαταληφθεί ορισμένα έργα και κατασκευές που ξεκίνησαν να γίνονται εκεί.

Όπως φαίνεται και από το φωτορεπορτάζ του Dnews σε περίπτωση μεγάλης νεροποντής στην Αττική όπως συνέβη πριν από σχεδόν ένα μήνα στη Λάρισα, στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα και στην Εύβοια, τότε οι παρόχθιες περιοχές, θα πνιγούν αφού βρίσκονται στο ίδιο ύψος με το στενό ποτάμι. 

mpaza383

Εκτός των ανεξήγητων εκ κατασκευής μπαζωμάτων και του διαχωρισμού του «στομίου» σε δύο μέρη, δεξιά κι αριστερά υπάρχουν εγκαταλειμμένες κατασκευές που θα παρασυρθούν από ενδεχόμενη χειμαρρώδη ορμή και θα φράξουν την έξοδο με αποτέλεσμα το νερό να χυθεί στα παραπλήσια επίπεδα που επίσης δεν διαθέτουν δικλείδες απορρόφησης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2002 όταν το μεγαλύτερο μέρος της λεωφόρου Κηφισού είχε παραδοθεί στην κυκλοφορία, μια ξαφνική βροχή διάρκειας  40 λεπτών έσπασε τα φράγματα στη νότια πλευρά με αποτέλεσμα να υποστούν τεράστιες καταστροφές σπίτια και επιχειρήσεις στον Αγ.Ι.Ρέντη, το Μοσχάτο και το Νέο Φάληρο. Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού για να προσεγγιστούν οι πληγέντες δήμοι ενώ τοποθετήθηκαν χιλιάδες σακιά με άμμο ώστε να συγκρατηθεί η υπερχείλιση.

mpaza381