Ελλάδα

Συγκεντρώσεις σε Νέο Ηράκλειο και Πευκάκια: Στα... «χαρτιά» η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ για απαγόρευση συναθροίσεων

Συγκεντρώσεις σε Νέο Ηράκλειο και Πευκάκια: Στα... «χαρτιά» η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ για απαγόρευση συναθροίσεων
Ανεφάρμοστη στην πράξη αποδείχθηκε η διαταγή απαγόρευσης των δημοσίων συναθροίσεων που εξέδωσε η αστυνομία, αφού από νωρίς το απόγευμα εξελίχθηκαν τέσσερις συγκεντρώσεις στο νέο Ηράκλειο και τα Πευκάκια με αποτέλεσμα έως αυτή την ώρα η κεντρική λεωφόρος να παραμένει κλειστή.

Άρχισαν υπήρχαν λίγοι συγκεντρωθέντες όπου δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ τα μέλη της Χρυσής Αυγής, Φουντούλης και Καπελώνης, λίγο πιο κάτω έλαβε χώρα άλλο συλλαλητήριο υπέρ της Παλαιστίνης με την συμμετοχή χιλίων ατόμων και στο ύψος της Νέας Ιωνίας πραγματοποιήθηκε πορεία από μέλη αριστερών οργανώσεων.

Τέλος, στο στα σταθμό Πευκάκια συγκεντρώθηκαν 500 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που κατευθύνονται προς την πλατεία Βικτωρίας.

Παρά το γεγονός ότι είχαν αναπτυχθεί από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και έγιναν ορισμένες προσαγωγές, εν τούτοις όσοι θέλησαν να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις, δεν αντιμετωπίστηκαν από την αστυνομία η οποία τις άφησε να γίνουν.

{https://youtu.be/hfv2BcM-I6A}

Οι προσαγωγές από την αστυνομία

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία προσήχθηκαν οχτώ άτομα κατά την διάρκεια ελέγχων που έγιναν στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι κλειστοί παραμένουν από τις 14.00 το μεσημέρι οι σταθμοί Ηράκλειο της γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) αλλά και του Προαστιακού με εντολή της Αστυνομίας.