Ελλάδα

Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: Στη φυλακή η μητέρα της, η αδερφή της και η σπιτονοικοκυρά της

Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: Στη φυλακή η μητέρα της, η αδερφή της και η σπιτονοικοκυρά της
Μετά από πολύωρη διαδικασία απολογιών, οι τρεις κατηγορούμενες για τη δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενες.

Η μητέρα, η αδερφή και η σπιτονοικοκυρά της που φιλοξενούσε τις τρεις γυναίκες, δεν έπεισαν με τους ισχυρισμούς τους ανακρίτρια και εισαγγελέα, οι οποίοι τους έδειξαν το δρόμο για τη φυλακή.

Και οι τρεις αντιμετωπίζουν βαρύ κατηγορητήριο για την εκπόρνευση της 23χρονης Φαίης και τη στυγερή δολοφονία της, τον Οκτώβριο του 2021 στην περιοχή της Κυψέλης, όπου το νεαρό κορίτσι που κυοφορούσε το τέταρτο παιδί της, βρέθηκε νεκρή, τυλιγμένη με μια κουβέρτα, στη μέση του δρόμου.

Ειδικότερα, οι τρεις γυναίκες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση δια ενέργειας και με παράλειψη, εμπορίας ανθρώπων κατ’ επάγγελμα (σπιτονοικοκυρά), διακοπής κύησης σε βαθμό κακουργήματος (σπιτονοικοκυρά), επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή και συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων.

Η υπόθεση που επι δυο χρόνια «βάλτωνε» στα συρτάρια της ΕΛ.ΑΣ. εξιχνιάστηκε μετά από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε, με αφορμή τη μήνυση του πατέρα της δολοφονημένης μητέρας τριών παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος μητέρας, αδερφής και σπιτονοικοκυράς υπάρχουν πλήθος μαρτυρικών καταθέσεων αλλά και ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη που τις «καίει».

Σε βάρος των τριών γυναικών διεξάγεται έρευνα και για το θάνατο 66χρονης που επίσης φιλοξενούνταν από την 56χρονη σπιτονοικοκυρά και βρέθηκε νεκρή.