Ελλάδα

Οι εκπτώσεις δε σταματάνε με την Black Friday 2023

Οι εκπτώσεις δε σταματάνε με την Black Friday 2023 Φωτογραφία: Karolina Grabowska/Pexels
Και όμως ναι! Οι εκπτώσεις δεν τελειώνουν την Παρασκευή με την καθιερωμένη «Black Friday 2023». Ο κόσμος μπορεί να συνεχίσει τις αγορές του με εκπτώσεις και τη Δευτέρα με τη «Cyber Monday 2023».

Τον θεσμό της διάσημης πλέον και στη χώρα μας Black Friday (Μαύρης Παρασκευής) τον γνωρίζουμε λίγο πολύ όλοι. Και πως όχι άλλωστε μετά από τόσο ντόρο που γίνεται τελευταία γύρω από το όνομα της.

Τι είναι όμως η Cyber Monday, πότε πέφτει κάθε χρόνο και ποια η σχέση της με την Black Friday; 

Τι είναι η Cyber Monday

Ο όρος Cyber Monday, αν τον μεταφράσουμε από τα αγγλικά, θα λέγαμε ότι σημαίνει ιντερνετική Δευτέρα ή αλλιώς Κυβερνο-Δευτέρα και πρόκειται για έναν όρο που προέρχεται από τον χώρο του marketing, καθώς είναι από τις σημαντικότερες ημέρες αγορών.

Η Cyber Monday ξεκίνησε το 2005 από επιχειρήσεις στην Αμερική, με στόχο να ενθαρύννει τον κόσμο να ψωνίζει online.

Ουσιαστικά μπορούμε να πούμε ότι είναι κάτι σαν το Black Friday, δηλαδή μια μέρα με σημαντικές εκπτώσεις και προσφορές. Η διαφορά είναι ότι αφορά μόνο online αγορές.

Μια άλλη διαφορά είναι ότι η ημέρα αυτή ξεκίνησε με την λογική να μπορούν και μικρά καταστήματα που λειτουργούν κυρίως online να ανταγωνιστούν τα μεγάλα καταστήματα και τις προσφορές που προσφέρουν στο πλαίσιο της Black Friday.

Μάλιστα την πρώτη κιόλας χρονιά της εφαρμογής της παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στις διαδικτυακές πωλήσεις από την πλειοψηφία των online καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Πλέον ο θεσμός έχει επεκταθεί σε πάρα πολλές χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) και μάλιστα κάθε χρόνο καταγράφεται ρεκόρ πωλήσεων.

Πότε πέφτει η Cyber Monday

H Cyber Monday είναι η Δευτέρα μετά τις διακοπές των Ευχαριστιών στην Αμερική, ή αλλιώς η Δευτέρα μετά την black Friday. Συνήθως πέφτει μέσα στον μήνα Νοέμβριο, εκτός από την περίπτωση όπου η ημέρα των Ευχαριστιών πέσει στις 27 ή 28 Νοεμβρίου, οπότε τότε πέφτει Δεκέμβριο.

Γεινκά το εύρος των ημερομηνιών για την Κυβερνο-Δευτέρα είναι από τις 26 Νοεμβρίου ως τις 2 Δεκεμβρίου.

Για το έτος 2023 η Cyber Monday πέφτει τη Δευτέρα στις 27 Νοεμβρίου, αλλά μπορεί να διαρκέσει και μια ολόκληρη εβδομάδα (για αυτό και λέγεται και cyber week), όπως συμβαίνει και με τις προσφορές της μαύρης Παρασκευής (Black Friday).

Επομένως, αν χάσετε τις προσφορές της Black Friday δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μιας και η ημέρα αυτή θα σας αποζημιώσει, και μάλιστα από την άνεση του σπιτιού σας.

Στην πραγματικότητα οι εκπτώσεις της Black Friday και της Cyber Monday αφορούν την ίδια χρονική περίοδο. Δηλαδή ξεκινούν με έναν μεγάλο χαμό την ημέρα της Black Friday, συνεχίζουν το Σαββατοκύριακο (σε πολλές περιπτώσεις online) και κρατούν μέχρι και τη Δευτέρα Cyber Monday.

Μπορείτε να βρείτε πολύ καλές τιμές σε γκατζετάκια, ηλεκτρικές συσκευές, τηλέφωνα, ηλεκτρονικά είδη και γενικά σε όλα τα προϊόντα τεχνολογίας.

Φυσικά οι εκπτώσεις έχουν επεκταθεί και σε άλλα είδη όπως ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ μόδας, κτλ.