Ελλάδα

Πισπιρίγκου κατά Ηλιάδη: «Δεν καταλαβαίνω το μένος αυτού του γιατρού»

intime intime
Βολές σε βάρος του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων όπου χρειάστηκε να μεταφερθεί η 9χρονη Τζωρτζίνα και κυρίως σε βάρος του διευθυντή της ΜΕΘ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο, Ανδρ. Ηλιάδη, εκτόξευσε , απολογούμενη η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Υποστήριξε μάλιστα ότι έφτασε " η Αθήνα να κατηγορεί την Πάτρα και αντίστροφα" για τις αμέλειες τους ενώ το μεγαλύτερο μέρος της απολογίας της, αναλώθηκε στον κ. Ηλιάδη.

«Τόσο θέατρο… πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω. Τι του χάλασα δηλαδή; Δεν καταλαβαίνω το μένος αυτού του γιατρού, ενώ στις συνομιλίες και τη συνεργασία μας τότε ήταν άψογος. Έχω μείνει άναυδη με αυτόν τον άνθρωπο», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε οτι πίσω από την πλάτη της λέγονταν διάφορα με αποτέλεσμα το επισκεπτήριο στην Τζωρτζίνα να γίνει "βασανιστήριο" για εκείνη.

«Ο κ.Ηλιάδης άρχισε να με κατηγορεί ότι δεν κλαίω , ότι πηγαίνουμε με το Μάνο με καλά ρούχα και αρώματα στην εντατική…

«Δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια μάνα, είναι πολύ ψυχρή» μου είπε. Εγώ απάντησα πως ακολουθώ τις δικές του οδηγίες. Αν θέλω να κλάψω, του είπα, να είστε σίγουρος ότι στο νεκροταφείο έχω μάρμαρα από δυο παιδιά και εκεί πάω και κλαίω. Εδώ που αναπνέει, που την πιάνω δεν θα κλάψω. Το είπα, είμαι πάγοκολώνα έτσι ήρθαν τα πράγματα στη ζωή μου. Το τι κάνω όταν φεύγω από εδώ δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Μου ζήτησε συγγνώμη …» είπε για τον Ανδρ. Ηλιάδη.

Η 34χρονη προσκόμισε ακόμη και φωτογραφίες για να καταδείξει τους ισχυρισμούς της. «Τα χέρια της δεμένα με επιδέσμους σαν το Χριστό. Το παιδί είναι αποσυνδεδεμένο. Σκέφτηκα, τί είναι αυτό που αντικρίζω. Αν είναι δυνατόν; Να το αλυσοδένουν στα κρεβάτια. Είναι αυτό φυσιοθεραπεία; Γιατί αυτός ο άνθρωπος που την κοιτούσε είπε εδώ ότι είναι η φωνή της Τζωρτζίνας. Αλλά η φωνή της Τζωρτζίνας είναι η φωνή η δικιά μου και του μπαμπά της. Αλλά τότε δεν πήγα να πιάσω τον Ηλιάδη να του πω τί είναι αυτά που κάνεις; Με αποτέλεσμα να είναι γεμάτο πληγές. Αντίκρυσα όλα αυτά και ήμουν παρά πολύ ψύχραιμη για τις κατακλίσεις, τα μικρόβια… δεν του μίλησα».

Ωστόσο δεν παρέλειψε η κατηγορούμενη μητέρα να διευκρινίσει πως τότε είχαν εξαιρετική συνεργασία και τον εμπιστευόταν απόλυτα.

«Πίστευα πως ο,τι μου έλεγε ήταν το σωστό. Παρότι άκουσα τις συνομιλίες του σε εκπομπές, παρότι είχε γίνει αυτό με το Ωνάσειο. Ήξερα ότι το παιδί ήταν στα χέρια του. Και να έβγαινε, από αυτόν θα εκτελούσαμε εντολές και για τα φάρμακα. Δεν ήθελα να του πάω κόντρα. Ήμουν αφοσιωμένη εκεί. Όμως ήξερα μέσες άκρες τι προσπαθούσε να κάνει αλλά δεν ήξερα αυτό που έμαθα εδώ ότι είχε πιάσει όλες τις νοσοκόμες και όλους τους γιατρούς… μέχρι και στη νεκροψία συνεργασία της Τζωρτζίνας ήταν το όνομα του, επενέβη και στο που θα γίνει η ιατροδικαστική της Τζωρτζίνας στην Πάτρα ή στην Αθήνα. Παντού ακουγόταν αυτό το όνομα. Δεν ήξερα ότι από πίσω είχε φτιάξει μια ιστορία για εμένα προσωπικά και ένα σύνδρομο το μινχάουζεν να το προωθεί πριν καν συλληφθώ σε εφημερίδα. Έχω μείνει άναυδη με αυτόν τον άνθρωπο».

Αναφέρθηκε τέλος και στην τελευταία συνάντηση της με το μάρτυρα έξω από τη δικαστική αίθουσα. «Με κατηγορούσε εδώ και όταν βγήκα με σταμάτησε στο διάδρομο συγκινημένος και μου έπιασε τα χέρια με τις χειροπέδες και μου έλεγε «για την αλήθεια της Τζωρτζίνας» και τον ρώτησα ενώ έκλαιγα «γιατί κύριε Ηλιάδη» και δεν απαντούσε.

Όσο για τις νοσηλεύτριες, η 34χρονη υποστήριξε οτι αντί να κάνουν τη δουλειά τους ασχολούνταν με την εμφάνιση και τη συμπεριφορά της.

«Και ήρθαν εδώ και είπαν για τα νύχια μου και τί χρώμα ήταν το μαλλί μου, ξανθό ή κόκκινο. Και το παιδί είχε μια κατάκλιση να στο κεφάλι της. Και με έλεγαν ψύχραιμη. Ήθελα να τις πιάσω μια μια και να τους πω με τι ασχολείστε; Έμπαινα μέσα και έβλεπα βλέμματα καρφωμένα πάνω μου λες και έμπαινα στο big brother. Αλλά δεν μίλησα. Είπα όχι. Το καλύτερο για το παιδί. Να την πάρουμε σπίτι να τελειώνουμε» εξήγησε.

Παρά ταύτα, αναμφισβήτητη ήταν η δύναμη και η δίψα για ζωή που έδειχνε η Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα με την κατηγορούμενη, το παιδί συνολικά κόλλησε τρία μικρόβια εξ των οποίων το ένα θανατηφόρο, το οποίο ωστόσο το προσπέρασε: «Όμως η ηρωίδα μου το κατάφερε κι αυτό. Ήμασταν στη μέση, η Πάτρα να κατηγορεί την Αθήνα η Αθήνα την Πάτρα για τα τρία μικρόβια».

Τέλος, στο δικαστήριο κατέθεσε ζωγραφιές και γράμματα της Τζωρτζίνας, στα οποία εξέφραζε το παιδί την αγάπη του προς τους γονείς του.