Ελλάδα

Αγανακτισμένοι οι καταστηματάρχες στη Βεΐκου από τα έργα του μετρό

Αγανακτισμένοι οι καταστηματάρχες στη Βεΐκου από τα έργα του μετρό
Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση μέχρι τα Χριστούγεννα, δηλώνουν οι καταστηματάρχες.

Αγανακτισμένοι από την καθημερινή αναστάτωση λόγω των εργασιών του μετρό, δηλώνουν οι καταστηματάρχες της Λεωφόρου Βεϊκου. Εκτός από το ότι έχουν αφαιρεθεί δύο λωρίδες κυκλοφορίας του ρεύματος προς Ολυμπιακό Στάδιο, μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί και από τις τρύπες που έχουν ανοιχτεί στα πεζοδρόμια μπροστά από την πρασιά τους, με συνέπεια να δυσχεραίνεται η διέλευση και η πρόσβαση στα καταστήματά τους, πελατών αλλά και πεζών. Ενώ κάποιες ημέρες, λόγω των έργων, διακόπτεται και η ηλεκτροδότηση.

«Έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Όχι μόνο εγώ αλλά όλο το τετράγωνο, όλα τα καταστήματα έχουν πρόβλημα. Στο δικό μου κατάστημα, που έχω ηλεκτρικές συσκευές, δεν μπορεί κανένα αυτοκίνητο, ή φορτηγό να παρκάρει και να παραλάβει τις συσκευές. Έρχονται οι πελάτες και φεύγουν, χάνουμε τους πελάτες μας. Έχει κλείσει και ο δρόμος σε λιγότερες λωρίδες, γεμίζουμε σκόνη και λάσπη», δηλώνει στο Dnews, o ιδιοκτήτης καταστήματος ηλεκτρικών ειδών, επί της λεωφόρου.

«Πρέπει να βρεθεί μία λύση. Όπως έγινε στην Κηφισίας και έβαλαν κάποιες μπάρες, έτσι να γίνει και εδώ. Να μπορούν να σταθμεύουν προσωρινά τα αυτοκίνητα για να λειτουργούμε τα μαγαζιά μας. Αν δεν βρεθεί λύση θα δούμε πως θα αντιδράσουμε», καταλήγει, σημειώνοντας ότι μέσα στις γιορτές δε γίνεται να υπάρχει αυτή η κατάσταση», καταλήγει.

Οι καταστηματάρχες αποφάσισαν να στείλουν εξώδικο, προς όλες τις εμπλεκόμενες με το έργο εταιρείες.

Από την πλευρά της η Έφη Παπαϊωάννου, μηχανικός της «Ελληνικό Μετρό Α.Ε», (πρώην Αττικό Μετρό), αναφέρει ότι υπάρχει πράγματι πρόβλημα, αλλά η εταιρεία προσπαθεί να επιταχύνει τις διαδικασίες των έργων.

«Δεν θέλουμε να εκδικηθούμε κανέναν. Προσπαθούμε να διευκολύνουμε και τους πολίτες και τους καταστηματάρχες. Δυστυχώς δεν είναι πάντα εφικτό αυτό. Μας διευκολύνουν και έχουμε διευκολύνει κόσμο και κυρίως τους καταστηματάρχες. Το Γαλάτσι είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση. Είχαμε χθες μία συνάντηση με τη ΔΕΔΗΕ και σήμερα με τους εκπροσώπους του δήμου μία συνάντηση. Είναι λίγο δύσκολη η κατάσταση εκεί. Είναι και η εορταστική περίοδος. Η ΔΕΗ, πρέπει να έχει ανοικτά τα δίκτυα, για να κάνει τις συνδέσεις, όταν αυτές πρέπει να γίνουν«, αναφέρει η κ. Παπαϊωάννου και συνεχίζει: «Είναι μεγάλη η παράκαμψη που πρέπει να κάνει η ΔΕΗ εκεί. Περνάμε τα καλώδια και πρέπει μετά να έρθει η ΔΕΗ να κάνει τις συνδέσεις. Να αποκόψει δηλαδή το παλιό της το δίκτυο και να ενεργοποιήσει το καινούργιο. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να έχει αποκατασταθεί η κατάσταση στις γιορτές, αλλά δεν είναι σίγουρο και 100%. Τοπικές ελάχιστες παρεμβάσεις θα τις κάνουμε, είμαι σχεδόν καθημερινά εκεί και κάνουμε ότι μπορούμε».