Ελλάδα

Πρώτη δίκη για την 12χρονη στον Κολωνό: Στο «σκαμνί» στις 8 Ιανουαρίου οι 26 κατηγορούμενοι

Πρώτη δίκη για την 12χρονη στον Κολωνό: Στο «σκαμνί» στις 8 Ιανουαρίου οι 26 κατηγορούμενοι
Έφτασε η ώρα για την πρώτη δίκη για την άγρια σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη η 12χρονη από τον Κολωνό.

Στις αρχές του 2024 θα εκδικαστεί η υπόθεση βιασμού, μαστροπείας και της κατ’ επανάληψη κακοποίησης της ανήλικης για τους πρώτους 26 κατηγορούμενους.

Ο Ηλιας Μίχος, η μητέρα της άτυχης ανήλικης από τον Κολωνό και ακόμη 24 άτομα θα καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας στις 8 Ιανουαρίου 2024, για να δικαστούν για τα άγρια σεξουαλικά εγκλήματα που βίωνε επι 4 μήνες ένα 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό.

Πρωταγωνιστής της δυσώδους υπόθεσης ο κατά τα άλλα ευυπόληπτος πολίτης και επιχειρηματίας του Κολωνού, Ηλιας Μίχος, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό του κοριτσιού κατ’ επανάληψη και διακεκριμένη μαστροπεία σε βάρος της.

Επίσης, οι δικαστές πρωταγωνιστικό ρόλο αποδίδουν και στην 38χρονη μητέρα της 12χρονης, στην οποία πρόσθεσαν ακόμη μια κατηγορία σε βάρος της. Έτσι λοιπόν, πλην της διακεκριμένης μαστροπείας, η 38χρονη προφυλακισμένη κατηγορούμενη βαρύνεται και με την κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου. Οι δικαστές, με το υπ’ αριθμόν 2865/2023 βούλευμά τους, κρίνουν πως η 37χρονη μητέρα της ανήλικης διέθετε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, έναντι αμοιβής, ηλεκτρονικό υλικό με την κόρη της γυμνή.

Οι υπόλοιποι 24 κατηγορούμενοι θεωρούνται κατά το κατηγορητηριο «πελάτες του Μίχου» στα ραντεβού της φρίκης με το ανήλικο κορίτσι.

Τωρα ο μεγάλος και δύσκολος στόχος είναι η ολοκλήρωση της πολυπρόσωπης δίκης έως τον Απρίλιο 2024, οπότε και λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων. Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί και η ανάκριση για το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης που αφορά σε 14 ακόμη κατηγορούμενος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια έναντι αμοιβής, πρόσωπα τα οποία κατάφερε το παιδί να ανακαλέσει στη μνήμη του, μήνες μετά την τραυματική εμπειρία που υπέστη.