Ελλάδα

Κτηνωδία στην Αράχωβα: Συντετριμμένος ο ιδιοκτήτης του χάσκι, «όποιος γνωρίζει κάτι ας βοηθήσει»

Κτηνωδία στην Αράχωβα: Συντετριμμένος ο ιδιοκτήτης του χάσκι, «όποιος γνωρίζει κάτι ας βοηθήσει» Φωτογραφία: MEGA
Σε απόγνωση βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, του χάσκι που κακοποιήθηκε σεξουαλικά μέχρι θανάτου στην Αράχωβα.

Φρίκη και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει ο βιασμός με αιχμηρό αντικείμενο ενός 8χρονου σκύλου, ράτσας χάσκι, στην Αράχωβα, ο οποίος κατέληξε λίγες ώρες μετά την αποτρόπαια ενέργεια.

Παρά τις έρευνες των Αρχών ο δράστης αυτής της αποτρόπαιας πράξης παραμένει άφαντος

Ο ιδιοκτήτης του χάσκι μιλώντας στο MEGA, δήλωσε:

«Την Κυριακή το βράδυ βρισκόμουν στη δουλειά και όταν γύρισα δεν ήτανε εδώ ο σκύλος. Μου προκάλεσε εντύπωσή γιατί τον έβγαζα; Πρωινές ώρες. Τον ψάχναμε όλο το βράδυ και δεν τον βρίσκαμε. Επίσης, μου έκανε εντύπωση ότι είχε άσχημο καιρό. Τον είδα την επόμενη ημέρα το απόγευμα. Εγώ πήγα για δουλειά και έμεινε εδώ η μητέρα μου και ο αδελφός μου και τον έψαχναν. Κάπου πρέπει να είχε κρυφτεί. Ήρθε κατά τις 8 το βράδυ. Δεν ξέρω πού μπορεί να ήταν ο σκύλος. Είχε ένα συγκεκριμένο δρομολόγιο. Δεν πάει πουθενά το μυαλό μου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επιβεβαίωση ή κάποια πληροφορίες για το ποιος μπορεί να είναι ο δράστης», είπε αρχικά και συνέχισε, λέγοντας:

«Είμαστε μία κλειστή κοινωνία εδώ, και τον Όλιβερ τον ήξεραν όλοι. Τον είχα από τριών μηνών τον Όλιβερ. Προσπαθώ να καταλάβω και εγώ τον λόγο που μπορεί να έγινε αυτό, αλλά δεν ξέρω. Δεν είχε ενοχλήσει κανέναν. Όποιος γνωρίζει πρέπει να μιλήσει. Μας παραχώρησε ένας ιδιώτης κτηνίατρος της Λειβαδιάς το ιατρείο του ώστε να έρθουν οι άλλοι δυο κτηνίατροι ώστε να γίνει η διαδικασία».

Εξαφάνισαν το υλικό από τις κάμερες 

Η κτηνωδία στην Αράχωβα έχει κινητοποιήσει από την πρώτη στιγμή τις αστυνομικές και δημοτικές Αρχές της περιοχής, ωστόσο όπως καταγγέλλεται «η ομερτά που επικρατεί είναι απίστευτη».

Οι Αρχές εκτιμούν πως το χάσκι πιθανότατα γνώριζε τον/ους δράστη/ες αυτής της αποτρόπαιας πράξης, ώστε αυτό να τον/ους ακολουθήσει.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, όμως, ενδεχομένως κάποιοι θέλουν να προστατέψουν τους δράστες, καθώς φαίνεται να καταστράφηκε υλικό από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν σε μαγαζί που γειτνίαζε με το σπίτι του ιδιοκτήτη του Όλιβερ.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε 1-2 βράδια ξηλώθηκαν οι κάμερες, ενώ όταν άνδρες της ΕΛΑΣ ζήτησαν υλικό τους δηλώθηκε πως οι κάμερες δεν κατέγραψαν τίποτα.

«Η ομερτά που επικρατεί είναι απίστευτη. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας εγκληματίας κυκλοφορεί ανάμεσά τους και σφυρίζουν αδιάφορα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα», είπε στο MEGA η Μαρία Πουλτίδου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κατά της κακοποίησης ζώων.

Σημειώνεται πως ο δράστης της κακοποίησης του Όλιβερ αντιμετωπίζει ποινή 10 ετών και πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.