Ελλάδα

Ποιον «καίει» ο 18χρονος για τα επεισόδια στου Ρέντη: «Μας έδωσε πολεμοφόδια, φορούσε full face»

Ποιον «καίει» ο 18χρονος για τα επεισόδια στου Ρέντη: «Μας έδωσε πολεμοφόδια, φορούσε full face» Φωτογραφία: EUROKINISSI
Ένα άτομο ηλικίας 35 με 40 ετών με... φάκελο στην Αστυνομία από άλλες περιπτώσεις βίαιων επεισοδίων, έδωσε οδηγίες στον 18χρονο για το πως θα επιτεθεί στους αστυνομικούς πριν από τα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», στου Ρέντη.

Ο νεαρός, που ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά των ανδρών των ΜΑΤ έξω από το γήπεδο, υποστήριξε ότι ο εν λόγω άνδρας ήταν αυτός που τους είπε να πάνε έξω και να επιτεθούν σε αστυνομικούς. Τους έδωσε, δε, πολεμοφόδια και ναυτικές φωτοβολίδες που ήταν αποθηκευμένα σε ένα σημείο έξω από το γήπεδο. «Δεν ήξερα πως να την χρησιμοποιήσω και μου έδειξε εκείνη τη στιγμή το ίδιο άτομο», φέρεται να είπε ο 18χρονος.

Ο συλληφθείς δήλωσε ωστόσο ότι δεν είδε το πρόσωπο του καθοδηγητή, επειδή φορούσε full face, αλλά οι αστυνομικοί δεν πίστεψαν τους ισχυρισμούς του. Ο νεαρός περιέγραψε στους αστυνομικούς τα ρούχα του άνδρα και πλέον στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται τα βίντεο μέσα από το γήπεδο προκειμένου να τον εντοπίσουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 18χρονος έπαιρνε εισιτήρια από σύνδεσμο φιλάθλων του Ολυμπιακού και αυτή τη φορά του είπαν να πάνε για επεισόδια και επιθέσεις σε αστυνομικούς.

Στη συνεχεία, ο 18χρονος φέρεται να περιέγραψε πώς έριξε τη φωτοβολίδα, η οποία και χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Νίκαιας.

18XRONOS NEA

«Ήθελα να ρίξω προς τα πάνω αλλά από το τράβηγμα και την ανάκρουση η φωτοβολίδα έφυγε προς τα κάτω, στροβιλίστηκε, έκανε ένα γκελ στο έδαφος και χτύπησε στο πόδι τον αστυνομικό. Ήταν στα 20-30 μέτρα από μένα, τον είδα να γονατίζει και άλλους αστυνομικούς να τρέχουν από πάνω του. Έβλεπα τη φωτιά πάνω στο πόδι του. Σοκαρίστηκα μπήκα στο γήπεδο, είπα στον 15χρονο αδερφό μου ότι χτύπησα έναν αστυνομικό, το είπα και στον φίλο μου που ήμασταν μαζί, και σε έναν ακόμη που πήρα τηλέφωνο. Όταν πήγα στο σπίτι το είπα στον μεγαλύτερο αδερφό μου και στη νύφη μου. Όταν έμαθα πόσο σοβαρά τραυματισμένος ήταν ο αστυνομικός σοκαρίστηκα και πήγα στην εκκλησία του Αγίου Κυπριανού να ανάψει ένα κερί για να ζήσει ο αστυνομικός», φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ο νεαρός.

Του έδειξαν φωτογραφίες υπόπτων

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Αρχές αναζητούν τον στενό πυρήνα των δραστών των επεισοδίων, δείχνοντας φωτογραφίες υπόπτων στον 18χρονο.

Ο ίδιος αν και «λάλησε» για το πως στήθηκε το σκηνικό, εντούτοις σε ό,τι έχει να κάνει με ονόματα ατόμων, όπως είπε «δεν θυμάται».

Εκτιμάται ότι δεν θέλησε να ανοίξει το στόμα του και να «καρφώσει», καθώς φοβάται πως αν μιλήσει για συγκεκριμένα άτομα, θα υπάρξουν συνέπειες.

Δίωξη για κακουργήματα

Εν τω μεταξύ δίωξη για βαρύτατες αξιόποινες πράξεις, μεταξύ αυτών τέσσερα κακουργήματα, άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά εναντίον του 18χρονου που ομολόγησε την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού.

Συγκεκριμένα, η δίωξη που ασκήθηκε στον 18χρονο αφορά τα εξής αδικήματα

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας (κακούργημα)
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες (κακούργημα)
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες (κακούργημα
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
  • Βιαιοπραγία από κοινού
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
  • Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες (κακούργημα)

Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

18XRONOS

Ο 18χρονος θα οδηγηθεί στον ανακριτή και αναμένεται να πάρει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία

Την ίδια ώρα αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των «καθοδηγητών» της βίαιης επίθεσης των χουλιγκάνων κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ

Ο 18χρονος μιλώντας στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης της Βίας σε Αθλητικούς Χώρους, μίλησε για «οργανωτές» της επίθεσης εναντίον των αστυνομικών.

Αυτή η «ατάκα» του 18χρονου κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, έφερε ένα βήμα πιο κοντά τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ στους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης και ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο μικροσκόπιο των ερευνών βρίσκονται τουλάχιστον πέντε άτομα.