Ελλάδα

Τι κατέθεσε ο ανήλικος αδερφός του 18χρονου για τα επεισόδια: «Στο μικροσκόπιο» της ΕΛΑΣ σύνδεσμος του Ολυμπιακού

Τι κατέθεσε ο ανήλικος αδερφός του 18χρονου για τα επεισόδια: «Στο μικροσκόπιο» της ΕΛΑΣ σύνδεσμος του Ολυμπιακού
Ο νεαρός αστυνομικός των ΜΑΤ εξακολουθεί να νοσηλεύεται για έβδομη μέρα σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Συμπληρωματική κατάθεση στην ΓΑΔΑ έδωσε το πρωί της Τετάρτης ο αδελφός του 18χρονου που ομολόγησε πως έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Ο ανήλικος φέρεται να ισχυρίστηκε πως προσπάθησε να αποτρέψει τον αδελφό του από το να ακολουθήσει τους υπόλοιπους οπαδούς το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, καθώς φοβήθηκε ότι θα γίνονταν επεισόδια.

Εκείνος δεν τον άκουσε και τότε είδε πολλά άτομα να κρατούν μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες και να κατευθύνονται προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

«Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ… Ότι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα την έριξε στο πόδι του Αστυνομικού. Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους Αστυνομικούς. Αυτός του έδειξε και πως θα τραβήξει το σχοινί και θα τη ρίξει».

«Στο μικροσκόπιο» σύνδεσμος οπαδών στα Δυτικά Προάστια

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε σύνδεσμο οπαδών του Ολυμπιακού στα Δυτικά Προάστια επικεντρώνονται τώρα οι έρευνες της Ασφάλειας για τον εντοπισμό του «καθοδηγητή» της επίθεσης κατά των αστυνομικών την περασμένη Πέμπτη.

Πιο συγκεκριμένα, άτομα που έχουν καταθέσει στο Τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας «φωτογραφίζουν» έναν νεαρό συνδεσμίτη με πλούσιο παρελθόν σε θέματα αθλητικής βίας.

Υπενθυμίζεται πως ο 18χρονος φέρεται να περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα που οδήγησαν στον βαρύ τραυματισμό του αστυνομικού, καθώς και τον ρόλο ενός μεγαλύτερου ηλικίας άνδρα ο οποίος, όπως υποστήριξε, έδωσε το σύνθημα «πάμε έξω στους μπάτσους» αλλά και τα... πολεμοφόδια.