Ελλάδα

Εκτέλεση τοπογράφου στο Ψυχικό: Στο μικροσκόπιο των Αρχών η «μαφία της οικοδομής» της Μυκόνου

Εκτέλεση τοπογράφου στο Ψυχικό: Στο μικροσκόπιο των Αρχών η «μαφία της οικοδομής» της Μυκόνου
Στη «μαφία της οικοδομής» στρέφουν τις έρευνές τους οι Αρχές έπειτα από την εκτέλεση 54χρονου τοπογράφου έξω από τα γραφεία της εταιρείας του στο Ψυχικό.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει η ΕΛΑΣ τις έρευνές της για τον εντοπισμό του δράστη και των ηθικών αυτουργών της χθεσινής εν ψυχρώ εκτέλεσης του 54χρονου τοπογράφου μηχανικού Π.Σ. στο χώρο της αποκαλούμενης «μαφίας της οικοδομής» της Μυκόνου.

Οι αστυνομικοι ερευνούν τώρα το παρελθόν του 54χρονου θύματος, καθώς και τον κύκλο των δραστηριοτήτων του στη Μύκονο - και όχι μόνο - ενώ οι μέχρι στιγμής έρευνες προσανατολίζονται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, που δεν αποκλείεται να σχετίζεται και με την επιχειρηματική δραστηριότητα του θύματος στη Μύκονο στον τομέα των κατασκευών και του real estate.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, το θύμα είχε ξεκινήσει να εργάζεται πριν από χρόνια ως τοπογράφος στο νησί των ανέμων. Στη συνέχεια σύστησε μία Ομόρρυθμη εταιρία, με την οποία δραστηριοποιήθηκε στη Μύκονο πραγματοποιώντας αγοραπωλησίες.

Οι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών λαμβάνουν καταθέσεις από τη γυναίκα, τον συνέταιρο του και τους εργαζόμενους της εταιρείας, ενώ στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται και δύο μηνύσεις που είχε καταθέσει ο τοπογράφος το 2021 και 2022 καταγέλοντας ότι είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους στο Χαλάνδρι και στη Μύκονο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μηνύσεις ήταν κατά αγνώστων, με τον 54χρονο να μην κατονομάζει τους δράστες.

Αξίζει να σημειωθεί πως πηγές από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αναφέρουν ότι το θύμα ήταν ένας εύκολος στόχος καθώς δεν οπλοφορούσε, δεν συνοδευόταν. Όπως σημειώνουν «αιφνιδιάστηκε, ήταν εύκολο για τον δράστη, το θύμα φορούσε απλώς μια βερμούδα πηγαίνοντας στο γραφείο του».

Το χρονικό της ενέδρας

Το θύμα έπεσε νεκρό στις 08.23 το πρωί της Τρίτης, καθώς δέχτηκε πάνω από 15 πυροβολισμούς εντός του αυτοκινήτου με αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για πολλά πυρά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας άνδρας, που επέβαινε σε μηχανή, πλησίασε το αυτοκίνητο και πυροβόλησε το θύμα από κοντινή απόσταση στη συμβολή της 25ης Μαρτίου και Κρήτης.

Σε ανατριχιαστικό βίντεο που κυκλοφόρησε την Τρίτη ακούγονται οι ριπές από το 9άρι πιστόλι του εκτελεστή να γαζώνει στην κυριολεξία τον άτυχο άνδρα, ο οποίος τη στιγμή της δολοφονίας πάρκαρε το όχημά του στο Ψυχικό.

Σημειώνεται πως την αστυνομία ειδοποίησε ο συνέταιρος του θύματος που βρισκόταν εκείνη την στιγμή στα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας, έξω από την οποία πάρκαρε το θύμα.