Ελλάδα

Ρέντη: Στη φυλακή ο 18χρονος, δεν κατονόμασε τον «καθοδηγητή» - Ολόκληρη η απολογία

Ρέντη: Στη φυλακή ο 18χρονος, δεν κατονόμασε τον «καθοδηγητή» - Ολόκληρη η απολογία Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ
Προφυλακίστηκε ο 18χρονος για το φρικτό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, που για 7η ημέρα εξακολουθεί να δίνει τη γενναία μάχη για τη ζωή του.

Ο 18χρονος παρέμεινε επί περίπου δύο ώρες στο γραφείο της 5ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά, δίνοντας εξηγήσεις για το έγκλημα που ομολόγησε ότι διέπραξε, τη ρίψη της ναυτικής φωτοβολίδας στον αστυνομικό, τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά στο αριστερό πόδι, το οποίο λόγω μη αναστρέψιμων βλαβών, οι γιατροί αποφάσισαν να ακρωτηριάσουν. 

Ο νεαρός κατηγορούμενος, που εκφράζει φόβους για τη σωματική του ακεραιότητα, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες από την ανακρίτρια, να υπαχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Το αίτημα απορρίφθηκε, καθώς δικονομικά, δεν επιτρέπεται στο παρόν στάδιο, καθώς ο ίδιος είναι κατηγορούμενος. Το αίτημα του 18χρονου πυροδότησαν τα απειλητικά μηνύματα που, όπως υποστηρίζουν, δέχονται οι γονείς του σε κινητό και κοινωνικά μέσα δικτύωσης τις τελευταίες ώρες.

«Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο κανείς. Ο Θεός τιμωρεί οικογένειες σαν τη δικιά σας. Πόσους βιασμούς να αντέξει το παιδί πριν κρεμαστεί; Σύντομα δεύτερη κηδεία», έγραφε το μήνυμα που εστάλη στο κινητό της μητέρας.

«Ήθελα να ρίξω ψηλά, ήμουν στα 70 μέτρα μακριά»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 18χρονος διατήρησε την ίδια υπερασπιστική γραμμή, την οποία είχε περιγράψει σε δημόσιες δηλώσεις ο συνήγορός του. Σε μια προσπάθεια να αποσίσει από πάνω του την ευθύνη της ρίψης της φονικής φωτοβολίδας με πρόθεση, ενώπιον της ανακρίτριας, φέρεται να υποστήριξε ότι "βρισκόταν στα 70 μέτρα απόσταση" και ότι "ήθελε να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω", χωρίς ωστόσο να πείθει ανακρίτρια και εισαγγελέα με τους ισχυρισμούς του. 

«Όταν την άνοιξα, όπως μου είχε δείξει, η φωτοβολίδα μου πήρε το χέρι και έφυγε προς τα κάτω στο έδαφος. Έκανε γκελ μπροστά μου, πολύ κοντά σε εμένα και είδα να πηγαίνει προς το μέρος του αστυνομικού. Εκείνη την ώρα είδα άλλη μια να κατευθύνεται προς το μέρος του.
Εγώ δεν στόχευσα τον αστυνομικό, ήθελα να την πετάξω στον αέρα όπως και οι άλλοι», φέρεται να υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Ενώπιον της δικαστικής λειτουργού, ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι προς την πλευρά του αστυνομικού έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες και δε γνωρίζει αν η μοιραία ήταν η δική του.

«Δεν ξέρω εάν αυτή που πέταξα εγώ τραυμάτισε τον αστυνομικό. Η δικιά μου φωτοβολίδα είχε χρώμα πορτοκαλί», δήλωσε ο κατηγορούμενος.

Δεν κατονόμασε τον «καθοδηγητή»

Όσο για τον «καθοδηγητή» που συνεχίζει να αναζητά η ΕΛ. ΑΣ., τον άνθρωπο που φέρεται να έδωσε τη φονική φωτοβολίδα στο νεαρό χούλιγκαν και να του υπέδειξε που να τη ρίξει, ο 18χρονος συνεχίζει να μην τον κατονομάζει, υποστηρίζοντας ότι είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του:

«Πήγα στο γήπεδο με δύο ακόμα φίλους μου και τον αδελφό μου. Κάποια στιγμή είδα κόσμο να βγαίνει προς τα έξω. Από περιέργεια βγήκα κι εγώ να δω το γίνεται. Ένα άτομο που φορούσε κουκούλα φουλ φέις με μακριά γένεια μου έδωσε μια φωτοβολίδα και μου είπε να την πετάξω. Μου έδειξε πώς λειτουργεί γιατί εγώ δεν ήξερα».

Ο 18χρονος κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, δήλωσε συντετριμμένος και ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του θύματος, δηλώνοντας ότι δεν ήθελε να τον χτυπήσει.

«Εάν τραυματίστηκε από τη δική μου φωτοβολίδα ζητώ συγγνώμη από τον ίδιο και την οικογένειά του. Δεν ήθελα να του κάνω κακό».

«Δεν είμαι οργανωμένος»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 18χρονος δήλωσε απλός φίλαθλος του Ολυμπιακού και όχι οργανωμένος οπαδός σε σύνδεσμο, επισημαίνοντας ότι δεν είχε στο παρελθόν άλλη εμπλοκή σε επεισόδια οπαδικής βίας.

«Δεν είμαι οργανωμένος, είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού, δεν εχω κατηγορηθεί ποτέ στο παρελθόν, δεν εχω συμμετάσχει άλλη φορά σε επεισόδια», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Η ομολογία του κατηγορούμενου "δένει" και εργαστηριακά , καθώς από τον έλεγχο που έγινε φαίνεται ότι στα χέρια του 18χρονου βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας. Στο "κάδρο" των ερευνών έχει μπει και ο 16χρονος αδερφός του κατηγορουμένου, ο οποίος έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στους αστυνομικούς.