Ελλάδα

Ξυλοδαρμός εθελοντών στην Πάρνηθα: Στη φυλακή οι 5 κατηγορούμενοι

Ξυλοδαρμός εθελοντών στην Πάρνηθα: Στη φυλακή οι 5 κατηγορούμενοι
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι πέντε κατηγορούμενοι οι οποίοι συνελήφθησαν για την επίθεση σε βάρος δυο εθελοντών του δάσους στην Πάρνηθα, στις 24 Μαΐου.

Οι πέντε κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, συμμορία και οπλοφορία-οπλοχρησία.

Το βράδυ της 24η Μαΐου 2024 εθελοντές διανυκτέρευσαν σε υπαίθριο χώρο περιοχής της Φυλής, στους πρόποδες της Πάρνηθας, όπου, στα πλαίσια της δράσης τους, θα προέβαιναν σε δράσεις καθαρισμού.

Σύμφωνα με το κατηγορητηριο, 5 νεαροί ηλικίας 22 έως 23 ετών επιτέθηκαν κατά των εθελοντών, τραυματίζοντας τους άσχημα.

Μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και κυρίως από την ενδελεχή εξέταση του υλικού από καμερες ασφαλείας, φαίνεται να προέκυψε ότι «οι πέντε συλληφθέντες ξυλοκόπησαν τους δύο εθελοντές γιατί είχαν πάρει αρχικά από αυτούς μικροποσότητα ινδικής κάνναβης που αποδείχθηκε προβληματική κι επέστρεψαν να τους ζητήσουν τον λόγο και ακολούθως τους κτύπησαν.

Χωρίς όμως αυτός ο ισχυρισμός να έχει τεκμηριωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛΑΣ έφτασε στα ίχνη των πέντε νεαρών από τα δεδομένα καμερών σε απόσταση μέχρι 20 χιλιομέτρων από το σημείο της συμπλοκής, από αρση απορρήτου συνομιλιών κι άλλες ενέργειες.