Ελλάδα

Ρέντη: Ο λόγος που ο 18χρονος δεν έγινε προστατευόμενος μάρτυρας παρά το αίτημά του

Ρέντη: Ο λόγος που ο 18χρονος δεν έγινε προστατευόμενος μάρτυρας παρά το αίτημά του Φωτογραφία: INTIME
Η εξήγηση για το γεγονός ότι απορρίφθηκε το αίτημα του 18χρονου οπαδού του Ολυμπιακού, που έχει προφυλακιστεί, για να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 18χρονος που κατηγορείται ότι πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό κατά την διάρκεια των επεισοδίων στον Ρέντη.

Ωστόσο, αν και αρχικά στην προανακριτική ο 18χρονος είχε πει πως έριξε τη φωτοβολίδα, αλλά δεν στόχευσε τον αστυνομικό.

Στη συνέχεια η φωτοβολίδα βρήκε στο οδόστρωμα, όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος, κι έπειτα είδε τον αστυνομικό γονατισμένο και δίπλα τους συναδέλφους του.

Όμως κατά τη διάρκεια της απολογίας του άλλαξε την υπεραστική γραμμή δηλώνοντας πως έριξε τη φωτοβολίδα, αλλά δεν ξέρει εάν ήταν εκείνη που χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό.

Μάλιστα ζήτησε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Γιατί ο 18χρονος δεν μπήκε σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων

Η ανακρίτρια Πειραιά απέρριψε το αίτημα του 18χρονου κατηγορούμενου, να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, ώστε να βοηθήσει την αστυνομία μέσω των όσων γνώριζε να φτάσουν στην σύλληψη κι άλλων εμπλεκόμενων.

Το αίτημά του απορρίφθηκε γιατί σε αυτό το δικονομικό στάδιο ήταν άκυρο ως εκπρόθεσμο.

Συγκεκριμένα, για να μπει κάποιος σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, θα έπρεπε να γίνει πριν καταστεί κατηγορούμενος. Δηλαδή θα έπρεπε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας, όσο εξεταζόταν ως μάρτυρας και όχι αφού του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι γνωστό εάν στο στάδιο της προανάκρισης και όσο ο 18χρονος ήταν κρατούμενος και όχι κατηγορούμενος, του υποδείχτηκε ή του προτάθηκε από τις Αρχές η δυνατότητα, να δώσει στοιχεία και πληροφορίες, για να μπει στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.