Ελλάδα

Κύκλωμα με τροχόσπιτα και σκάφη έστελνε ναρκωτικά στο Ισραήλ - Πάνω από 2,5 εκατ. τα κέρδη

Κύκλωμα με τροχόσπιτα και σκάφη έστελνε ναρκωτικά στο Ισραήλ - Πάνω από 2,5 εκατ. τα κέρδη
Συνελήφθησαν 8 άτομα, ο ρόλος τους στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που μέσω της Ελλάδας έστελνε ναρκωτικά στο Ισραήλ, με σκάφη, τα κέρδη της οποίας εκτιμάται πως ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, μεταφορά, εισαγωγή και απόκρυψη των ναρκωτικών στην Ελλάδα, τα οποία στη συνέχεια φορτώνονταν σε σκάφη με προορισμό το Ισραήλ.

Σε αστυνομική επιχείρηση που έγινε στον Βόλο συνελήφθησαν οχτώ μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Το κύκλωμα προμηθευόταν ναρκωτικά από τη δυτική Ευρώπη και έκρυβε τις ουσίες σε αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, για να τις εισάγουν στην Ελλάδα. Στη συνέχεια έβαζαν τα ναρκωτικά σε μπιτόνια, τα οποία φορτώνονταν σε σκάφος για να σταλούν στο Ισραήλ.

narkotika1_36489.jpg

Οι ρόλοι των μελών του κυκλώματος ναρκωτικών

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας 44χρονος, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία είναι αρχηγικό μέλος του κυκλώματος ναρκωτικών.

Ο συγκεκριμένος είχε αναλάβει τον συντονισμό- σχεδιασμό, τη στρατολόγηση νέων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, την ανεύρεση ναρκωτικών, τη μεταφορά και την παράδοσή τους στο Ισραήλ.

Οι τρεις από τους συλληφθέντες- 34, 35 και 39 ετών- παραλάμβαναν τα ναρκωτικά στην Ελλάδα, συντόνιζαν τη μεταφορά τους στο Ισραήλ, νοίκιαζαν το σκάφος και έκρυβαν τις ουσίες σε αυτό.

Άλλοι τέσσερις- ένας 37χρονος, δύο 38χρονοι και ένας 39χρονος- είχαν αναλάβει την παραλαβή των ναρκωτικών στο εξωτερικό και την εισαγωγή τους στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας, με τροχόσπιτα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 53 κιλά και 240 γραμμ. ναρκωτικής ουσίας MDMA,
- 50 κιλά και 250 γραμμ. κεταμίνης,
- 7 γραμμ. κάνναβης,
- 2.450 ευρώ,
- 3.460 σεκέλ Ισραήλ,
- όχημα,
- 2 τροχόσπιτα,
- 13 κινητά και
- 14 μπιτόνια

{https://www.youtube.com/watch?v=N13DcExMSeo}