Ελλάδα

Θάνατος Μιχάλη Κατσούρη: Ελεύθεροι όλοι οι Κροάτες για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Θάνατος Μιχάλη Κατσούρη: Ελεύθεροι όλοι οι Κροάτες για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια Φωτογραφία: intime
Και οι 105 προφυλακισμένοι χούλιγκαν, για τα άγρια επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη, βγαίνουν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους.

Με ανακριτική διάταξη, έγιναν δεκτά όλα τα αιτήματα αποφυλάκισης των χούλιγκαν που σκόρπισαν τον τρόμο στη Νέα Φιλαδέλφεια και οδήγησαν στο θάνατο τον 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ.

Οι τρεις ανακριτές, υιοθετώντας την εισαγγελική εισήγηση, αποφάσισαν να άρουν την προσωρινή κράτηση που είχαν επιβάλλει στους 105 χούλιγκαν, 102 του Κροατικού συνδέσμου Bad Blue Boys, δυο Έλληνες και έναν Αλβανό και να τους αφήσουν ελεύθερους με την επιβολή των ίδιων περιοριστικών όρων που έχουν και οι άλλοι κατηγορούμενοι, που αποφυλακίστηκαν πριν από λίγες ημέρες.

Ειδικότερα, σε βάρος των Κροατών επιβλήθηκε η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα για την παρακολούθηση αθλητικών αγώνων και η καταβολή χρηματικής εγγύησης, 1.000 €.

Κατά συνέπεια, η ανακριτική έρευνα για την ίσως πιο αιματηρή συμπλοκή οργανωμένων οπαδών αντιπάλων ομάδων, συνεχίζεται χωρίς κανέναν από τους 110 και πλέον κατηγορούμενους να κρατούνται προσωρινά.

Υπενθυμίζεται, ότι το προηγούμενο διάστημα είχε απολογηθεί για τα αιματηρά επεισόδια και είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους και ο Α.Δ., φίλος του Μιχάλη Κατσούρη, σε μαχαίρι του οποίου ανιχνεύθηκε dna τόσο του ιδίου, όσο και του θύματος. Ο 33χρονος ωστόσο, κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου για άλλη υπόθεση με υπόβαθρο οπαδικής βίας.

Ανάμεσα, στους 105 κατηγορούμενους που αποφυλακίζονται είναι και ο 26χρονος Έλληνας, ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης, σε πολύ κοντινή απόσταση από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, στη Λ. Αλεξάνδρας. Για την αποφυλάκιση του εντολέα του, δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας:

«Σήμερα, με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και της τακτικής Ανακρίτριας που διενεργεί την ανάκριση για τα σοβαρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη, αποφυλακίστηκε ο εντολέας μου Ι.Τ., ιδιόκτητης επιχείρησης εστίασης πίσω από το γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, αφού από την μελέτη όλων των αντικειμενικών στοιχείων (αποτυπώματα, στοιχεία DNA, βίντεο, φωτογραφίες) δεν προέκυψε η παραμικρή συμμετοχή του στα κακουργήματα, για τα οποία είχε ασκηθεί ποινική δίωξη».