Ελλάδα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Bασίλη Καρρά - Απ' το Βορρά μέχρι τον Νότο όλοι εκεί για να τον τιμήσουν

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Bασίλη Καρρά - Απ' το Βορρά μέχρι τον Νότο όλοι εκεί για να τον τιμήσουν
Με δάκρυα στα ματιά φίλοι, συγγενείς και απλοί άνθρωποι από όλη τη χώρα, από τον Νότο έως τον Βορρά, συγκεντρώνονται από το πρωί για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Βασίλη Καρρά.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται από νωρίς το πρωί της Τρίτης  στον Ιερό Ναό της του Θεού Αγίας Σοφίας για να αποχαιρετήσουν τον σπουδαίο τραγουδιστή Βασίλη Καρρά που άφησε την τελευταία πνοή του σε ηλικία 70 ετών την παραμονή των Χριστουγέννων (24.12.2023). Με δάκρυα στα ματιά φίλοι, συγγενείς και απλοί πολίτες από όλα τα σημεία της χώρας δίνουν το παρών στο λαικό προσκύνημα για να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο Βασίλη Καρρά.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγος του Βασίλη Καρρά, Χριστίνα, και η κόρη του, Ειρήνη.

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα τον αποχαιρετά με συγκίνηση

Συνοδεία μοτοσικλετών της Αστυνομίας, το φέρετρο με τη σορό του Βασίλη Καρρά έφτασε λίγο μετά τις 10 το πρωί στον Ιερό Ναό, όπου οι παρευρισκόμενοι φώναξαν “άξιος” και “είσαι παντού”.
Θαυμαστές του Καρρά από κάθε γωνιά του κόσμου ήρθαν σήμερα στον ιερό ναό Αγίας Σοφίας για να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο καλλιτέχνη.

Ο κ. Αντρέας ζούσε τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία έχοντας συντροφιά τον Βασίλη Καρρά. Δεν θα μπορούσε να μη ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη μόνο και μόνο για να πει ένα αντίο στον αγαπημένο του λαϊκό τραγουδιστή όπως δήλωσε στο thestival.gr.

Ένας άλλος θαυμαστής του Καρρά, από την Κρήτη, βρέθηκε τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη και δεν έχασε την ευκαιρία να πει το δικό του αντίο στον άρχοντα της λαϊκής μουσικής σκηνής. Η σορός του Βασίλη Καρρά θα τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα έως το απόγευμα.

 

 

4082454

4082456

4082448

Αύριο η ταφή του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας

Στο τελευταίο αντίο θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι φιλαρμονικές Νέας Προποντίδας και Απόλλων Ροδολίβους. Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής. Υπενθυμίζεται ότι η κηδεία του θα τελεστε΄ί αύριο Τετάρτη στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας. Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος, είναι αντί στεφάνων, να στηριχθεί ο σύλλογος παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, Φλόγα.

Η τελευταία επιθυμία του

Ο Βασίλης Καρράς είχε εκφράσει την επιθυμία να κηδευτεί και να ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, που επισκέπτονταν όσο πιο συχνά μπορούσε. Εκεί είχε ένα μεγάλο κτήμα, γνωστό ως Φάρμα Καρρά, όπου καλλιεργούσε ελιές και παρήγαγε λάδι, αλλά και σταφύλια και λαχανικά. Ανέβαινε στο Παγγαίο και μάζευε κράνα, ενώ η ζωή στο χωριό τον αποσυμπίεζε και του έδινε ζωή. Βοήθησε μάλιστα και σε πολλά έργα και οι κάτοικοι του είχαν μεγάλη αδυναμία, γιατί εκεί γινόταν ένα μαζί τους.

«Παίζουμε μόνο Βασίλη Καρρά»

Τριήμερο αφιερωμένο στη μνήμη του Βασίλη Καρρά, με τα δικά του τραγούδια του μόνο να ακούγονται στα καταστήματά τους έως την Τετάρτη, προτείνει η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης στα μέλη της, σε ένδειξη πένθους για την απώλεια δημοφιλούς λαϊκού τραγουδιστή.

«Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον ‘Αρχοντα, η εστίαση Θεσσαλονίκης αποφάσισε και ενημερώνει τα μέλη της, σε όσα καταστήματα είναι εφικτό Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη να παίζουμε ΜΟΝΟ Βασίλη Καρρά» αναφέρει η Ένωση στη σχετική λιτή ανακοίνωσή της και καταλήγει: «Καλό ταξίδι ‘Αρχοντα».