Ελλάδα

Μαρτυρία Έλληνα εκδρομέα από το τροχαίο στη Βουλγαρία: «Ήταν απίστευτα αγχωτικό αυτό που ζήσαμε»

Μαρτυρία Έλληνα εκδρομέα από το τροχαίο στη Βουλγαρία: «Ήταν απίστευτα αγχωτικό αυτό που ζήσαμε» Φωτογραφία: SCEENSHOOT/BTV
Έλληνας επιβάτης του τουριστικού λεωφορείου που ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα στη Βουλγαρία, κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία, περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε.

Σύμφωνα με τη βουλγαρική τηλεόραση, το λεωφορείο κινούνταν με κατεύθυνση προς Μπιάλα. Εκεί σε μία στροφή μεταξύ των περιοχών Βόλοβο και Μπόροβο το λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό το οποίο προερχόταν από την Τουρκία. Από το τροχαίο 10 άτομα βγήκαν τραυματίες, οι δύο Ρουμάνοι οδηγοί και οκτώ Ελληνες επιβάτες.

Ενας εξ αυτών, ο Παναγιώτης Γραψάς, μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο bTV, περιγράφοντας τις στιγμές. «Δυστυχώς, είχαμε δύο ατυχήματα -ένα μικρό στη Ρουμανία και ένα δεύτερο στη Βουλγαρία. Οι περισσότεροι είμαστε καλά... Δεν ξέρω τι πήγε στραβά, ήταν κεντρικός δρόμος. Τώρα περιμένουμε να μάθουμε πώς πάνε οι νοσηλευόμενοι, καθώς και να μεταφερθούμε στη Σόφια και από εκεί στην Ελλάδα... Ήταν απίστευτα αγχωτικό, δεν αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει, αλλά είμαστε χαρούμενοι που είμαστε καλά», είπε ο κ. Γράψας.

Η μαρτυρία Τούρκου οδηγού

Ενας οδηγός φορτηγού από την Τουρκία, που βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το ατύχημα, υποστήριξε ότι ο οδηγός του λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν οθ Έλληνες ταξιδιώτες είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.

«Το λεωφορείο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και μπροστά μου ήταν δύο-τρία λάστιχα, το λεωφορείο πήγε να με παρασύρει και εμένα. Ο συνάδελφός μου με πήρε τηλέφωνο ότι είχε ατύχημα, ότι συγκρούστηκε με λεωφορείο, και ήρθα στο σημείο. Οι επιβάτες βγήκαν από τα σπασμένα τζάμια του λεωφορείου και τους βοήθησα να φύγουν πιο γρήγορα από το λεωφορείο» είπε χαρακτηριστικά ο Άκεν, συνάδελφος του οδηγού του τρακαρισμένου φορτηγού.

{https://youtu.be/i9ehN6RSq6o}

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα δείγματα αλκοόλ και των δύο οδηγών ήταν αρνητικά. Η έρευνα για το τροχαίο είναι σε εξέλιξη.