Αθλητισμός

Εμπαπέ: Επείγον να ψηφίσετε, δεν μπορούμε να αφήσουμε τη χώρα στα χέρια τους

Εμπαπέ: Επείγον να ψηφίσετε, δεν μπορούμε να αφήσουμε τη χώρα στα χέρια τους Φωτογραφία: EPA/ CHRISTOPHER NEUNDORF
Καταστροφικά χαρακτήρισε ο Κιλιάν Εμπαπέ τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών στη Γαλλία.

Νέα έκκληση στους Γάλλους να πάνε να ψηφίσουν έκανε ο Κιλιάν Εμπαπέ, τονίζοντας ότι ήταν καταστροφικά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών.

«Νομίζω τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να πάτε να ψηφίσετε», τόνισε ο αρχηγός της εθνικής Γαλλίας σε συνέντευξη Τύπου στο Αμβούργου, μία ημέρα πριν από την αυριανή αναμέτρηση των «τρικολόρ» με την Πορτογαλία για τα ημιτελικά του Euro 2024.

«Είναι κρίσιμη στιγμή. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη χώρα μας να πέσει στα χέρια αυτών των ανθρώπων. Είναι επείγον. Είδαμε τα αποτελέσματα, είναι καταστροφικά», συμπλήρωσε. Στον πρώτο γύρο των εκλογών στη Γαλλία, ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν συγκέντρωσε περίπου 33%.

«Ελπίζουμε ότι αυτό θα αλλάξει. Ότι όλοι θα ενωθούν και θα πάνε να ψηφίσουν το σωστό κόμμα», πρόσθεσε ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο ποδοσφαιριστής δεν κατονόμασε τον Εθνικό Συναγερμό, αλλά ήταν σαφές για τι μιλούσε. Εξάλλου, έκανε και ένα αστείο για αυτό, σε συνομιλία του με δημοσιογράφο. Ο ρεπόρτερ προσπάθησε να τον δει ο Κιλιάν Εμπαπέ, λέγοντάς του ότι βρίσκεται στην άκρη αριστερά της αίθουσας. «Ευτυχώς δεν είσαι στην άλλη πλευρά», σχολίασε ο αρχηγός των «τρικολόρ».