Ελλάδα

Πτολεμαΐδα: Απαρηγόρητοι οι γονείς του 15 μηνών βρέφους - Σπαραγμός στην κηδεία

Πτολεμαΐδα: Απαρηγόρητοι οι γονείς του 15 μηνών βρέφους - Σπαραγμός στην κηδεία Φωτογραφία: pexels
Αβάσταχτος ο πόνος των γονιών του 15 μηνών βρέφους στην Πτολεμαΐδα. Ο θείος του βρέφους μιλά για τη δύσκολη ψυχολογική τους κατάσταση.

Το τελευταίο αντίο είπε χθες στο μόλις 15 μηνών βρέφος, η οικογένειά του. Το μωρό κατέληξε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από σοβαρή αναπνευστική λοίμωξη, με τους γονείς να αναζητούν ευθύνες για τον θάνατό του.

Συντετριμμένοι ήταν οι γονείς, με τον θείο του παιδιού να μιλά για τη δύσκολη ψυχολογική τους κατάσταση και να δηλώνει πως όταν ο ίδιος έμαθε το δυσάρεστο νέο ήταν σαν να έπεσε πάνω του κεραυνός.

«Οι γονείς είναι σε άσχημη κατάσταση. Δεν μιλάνε. Είναι πολύ χάλια. Στην αγκαλιά τους πέθανε το παιδί», είπε ο θείος του βρέφους στο MEGA και περιέγραψε την αγωνία που βίωσαν οι γονείς, οι οποίοι πήγαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τρεις φορές στο νοσοκομείο.

«Πήγαν την πρώτη του μήνα στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο και εκεί το είδε γιατρός. Είπε ότι πρέπει να πάνε σπίτι, να πάρουν αγωγή και φάρμακα, ότι ήταν απλή γρίπη. Πήραν το παιδί και πήγαν σπίτι. Ξανά την επόμενη ημέρα το παιδί είχε υψηλό πυρετό και δεν έπεφτε», είπε και συνέχισε:

«Ξαναπήγαν στις τρεις του μήνα, πρωινές ώρες, και πάλι οι γιατροί είπαν ότι είναι γρίπη και θα περάσει και καλύτερα να είναι σπίτι. Ξαναπήγαν το ίδιο βράδυ κι εκεί τελείωσε το μωρό».

Όπως είπε ο θείος του μωρού, οι γονείς έχουν άλλο ένα παιδί.

Σημειώνεται πως για την υπόθεση έχει διαταχθεί ΕΔΕ προκειμένου να εξακριβωθεί τι έχει συμβεί, ποιοι γιατροί εξέτασαν το μωρό και γιατί δεν έκαναν εισαγωγή στο βρέφος.