Ελλάδα

Μεσολόγγι: Νέα προσαγωγή για τον 50χρονο - «Έχω κενά μνήμης, ξέρω ότι δεν με πιστεύετε»

Μεσολόγγι: Νέα προσαγωγή για τον 50χρονο - «Έχω κενά μνήμης, ξέρω ότι δεν με πιστεύετε» Φωτογραφία: EUROKINISSI
Με τέσσερις μήνες αναστολής για παράνομη οπλοκατοχή καταδικάστηκε ο 50χρονος κρεοπώλης, ο άνθρωπος που είδε για τελευταία φορά ζωντανό τον 31χρονο στο Μεσολόγγι. Μάλιστα, ο 50χρονος αφέθηκε ελεύθερος για την υπόθεση με το μαχαίρι αλλά... προσήχθη αμέσως ξανά, αυτή τη φορά για την υπόθεση της εξαφάνισης του 31χρονου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 50χρονος στο Μεσολόγγι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος για την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας, ισχυριζόμενος για το μαχαίρι που είχε παράνομα στην κατοχή του πως το χρησιμοποιούσε για επαγγελματικούς σκοπούς.

Λίγο αργότερα, όμως προσήχθη ξανά από τις Αρχές καθώς θεωρείται ως ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση της εξαφάνισης του 31χρονου από το Μεσολόγγι.

Ο νεαρός έχει να δώσει σημεία ζωής από την περασμένη Πέμπτη και ο 50χρονος θεωρείται από την Αστυνομία ως το τελευταίο άτομο που τον είδε πριν χαθούν τα ίχνη του.

«Έχω κενά μνήμης, ξέρω ότι δεν με πιστεύετε»

Από την πλευρά του ο 50χρονος επιμένει ότι άφησε τον 31χρονο σε συγκεκριμένο σημείο, για να πάει να βρει έναν φίλο του, και μετά γύρισε στο σπίτι του, αλλά κάμερες από την περιοχή διαψεύδουν τα λεγόμενά του.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι άφησε τον νεαρό περί τις 20:30 και επέστρεψε αμέσως στο σπίτι του - μία απόσταση περίπου 5 λεπτών.

Ωστόσο, οι κάμερες τον έδειξαν να κινείται σε περιοχή πλησίον του σπιτιού του περί τις 21:50. Όταν ρωτήθηκε για αυτό το χρονικό κενό, έδωσε κάποιες γενικές εξηγήσεις, που δεν φαίνεται ότι έπεισαν. «Έχω κενά μνήμης, ξέρω ότι δεν με πιστεύετε, γνωρίζω ότι επιβαρύνω τη θέση μου αλλά δε θυμάμαι».