Διεθνή

Μαντλίν Μακκάν: Εισαγγελείς ζήτησαν 15ετή ποινή φυλάκισης για τον βασικό ύποπτο

Μαντλίν Μακκάν: Εισαγγελείς ζήτησαν 15ετή ποινή φυλάκισης για τον βασικό ύποπτο Φωτογραφία: EPA/ REAL MADRID TV / HANDOUT
Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν κατηγορείται σε άλλη δίκη για σεξουαλικά εγκλήματα την περίοδο 2000 – 2007.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς ζήτησαν την Τετάρτη την καταδίκη για σεξουαλικά εγκλήματα και 15ετή ποινή κάθειρξης για τον άνδρα που ερευνάται εκτός των άλλων και για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακκάν.

Ο 47χρονος ύποπτος που ταυτοποιείται από τα Γερμανικά Μέσα ως Christian Brueckner, δικάζεται στη βόρεια Γερμανία για σεξουαλικά εγκλήματα που φέρεται να έκανε στην Πορτογαλία την περίοδο 2000 και 2017.

Στο κλείσιμο της δίκης, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, ο εισαγγελέας Ute Lindemann υποστήριξε ότι ο βασικός ύποπτος θα πρέπει να καταδικαστεί για δύο κατηγορίες βιασμού και δύο ακόμα σεξουαλικής κακοποίησης και θα πρέπει να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 15 ετών. Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή για μία Τρίτη κατηγορία βιασμού.

Η υπεράσπιση αναμένεται να μιλήσει τη Δευτέρα και η ετυμηγορία μπορεί να ακολουθήσει την Τρίτη. Ο ύποπτος δεν έχει κατηγορηθεί για την υπόθεση της Μαντιλίν Μακκάν. Ωστόσο παραμένει βασικός ύποπτος στην έρευνα για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν καθώς ο ίδιος ήταν στο θέρετρο Praia da Luz την εποχή της εξαφάνισής της το 2007. Ο ίδιος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στην εξαφάνισή της.

Αυτή τη στιγμή εκτίει 7ετή ποινή φυλάκισης στη Γερμανία για βιασμό που διέπραξε στην Πορτογαλία το 2005.

Ο δικηγόρος του Brueckner είπε τον Φεβρουάριο ότι ο πελάτης του δεν θα απαντούσε στις κατηγορίες, αλλά ότι περίμενε αθώωση. Σύμφωνα με το γερμανικό δικαστικό σύστημα ο κατηγορούμενος δεν έχει υποχρέωση να απαντά στις κατηγορίες.

Τον Ιούλιο, το δικαστήριο ήρε ένα ένταλμα σύλληψης για τις υποθέσεις που αφορούν στην τρέχουσα δίκη, επικαλούμενο ελλείψεις στην έρευνα εναντίον του κατηγορουμένου ωστόσο παραμένει έγκλειστος καθώς εκτίει ποινή.