Ελλάδα

Μέγαρα: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 4χρονος, το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Μέγαρα: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 4χρονος, το νέο ιατρικό ανακοινωθέν
Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και με κακώσεις διασωληνωμένος ο 4χρονος που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον πατριό του.

Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση το 4χρονο αγοράκι, που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον πατριό του. Η κακοποίηση του παιδιού από τον σύντροφο της μητέρας του, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ήταν συχνό φαινόμενο.

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και με κακώσεις ο 4χρονος - Το ιατρικό ανακοινωθέν

Γνωρίζετε ότι ανήλικος, άρρεν, (Χ.Ρ.), Ρομά, 4 ετών, την 10/01/2024 (17:30 hrs) διακομίσθηκε μέσω Σ/ΕΚΑΒ, από Γ.Ν. Θριάσιο στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ», με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.. Στο Γ.Ν. Θριάσιο (Αρχική διακομιδή), διαπιστώθηκε επηρεασμένο επίπεδο συνείδησης και βαριά νευρολογική σημειολογία, διασωληνώθηκε αμέσως και υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο όπου η αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά και εγκεφαλικό οίδημα.Εισήχθη αμέσως στη Μονάδα του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού», ετέθη σε αποιδηματική φαρμακευτική αγωγή και υπεβλήθη εκ νέου σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου με σταθερά ευρήματα. Βρίσκεται σε βαριά κρίσιμη κατάσταση και εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις με ασαφή μηχανισμό κάκωσης.

«Βλέπαμε το παιδί μας να έχει μελανιές, το χτυπούσε συνεχώς», λέει η γιαγιά του 4χρονου

Ξέσπασε η γιαγιά του 4χρονου παιδιού που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κώμα μετά τον ξυλοδαρμό του από τον σύντροφο της μητέρας του. Σύμφωνα με το MEGA, ο σύντροφος της μητέρας του 4χρονου παιδιού έφτασε στο σημείο να του πετάξει καμένη πετσέτα μετά τα άγρια χτυπήματα που του είχε καταφέρει, με αποτέλεσμα το παιδάκι να διακομισθεί εκτάκτως στο νοσοκομείο Παίδων.

«Βλέπαμε το παιδί μας να έχει μελανιές, δεν ξέρουμε για ποιο λόγο το χτυπούσε. Όμως το χτυπούσε συνεχώς», λέει η γιαγιά του 4χρονου, προσθέτοντας: «Το είχε χτυπήσει τόσο πολύ που το παιδί μας είχε πάει ξανά στην εντατική».

Ζούσε έναν εφιάλτη το παιδί

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μητέρα του παιδιού είπε στους αστυνομικούς πως όταν γύρισε χθες το μεσημέρι στο σπίτι τους και είδε τον σύντροφό της να χτυπάει τον 4χρονο της είπε ότι δεν θα ησυχάσει εάν δεν της σκοτώσει ένα παιδί. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η μητέρα στους αστυνομικούς, τον τελευταίο μήνα ο 25χρονος είχε αρχίσει να επιδεικνύει πολύ βίαιη συμπεριφορά έναντι όλων των παιδιών της αλλά και στην ίδια. Τα υπόλοιπα αδερφάκια του 4χρονου, έχουν μεταφερθεί στο ίδιο νοσοκομείο με εισαγγελική εντολή, για την προστατευτική τους φύλαξη, όσο διαρκούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, περίπου στα μέσα το 2023 το άτυχο παιδί είχε μεταφερθεί για πρώτη φορά στο νοσοκομείο. Τότε είχε θλαστικά τραύματα και άλλα χτυπήματα, ενώ η μητέρα του παιδιού είχε κατάγματα. Ωστόσο, άγνωστο για ποιον λόγο, δεν κλήθηκε στο σημείο η αστυνομία.