Ελλάδα

Εκτέλεση στον Νέο Κόσμο: Οι αρχές «ξεψαχνίζουν» τη διαδρομή των δραστών και τα κινητά του 44χρονου

Εκτέλεση στον Νέο Κόσμο: Οι αρχές «ξεψαχνίζουν» τη διαδρομή των δραστών και τα κινητά του 44χρονου
Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 44χρονου στον Νέο Κόσμο, στο μικροσκόπιο η διαδρομή διαφυγής των δραστών και τα κινητά τηλέφωνα για να φθάσουν στους εντολείς του συμβολαίου θανάτου.

Οι δράστες της εκτέλεσης, αφού βεβαιώθηκαν ότι ο 44χρονος είναι νεκρός, διέσχισαν μια πολύ μεγάλη απόσταση από τον Νέο Κόσμο μέχρι τη λεωφόρο Αθηνών στο Δαφνί, όπου παράτησαν και έβαλαν φωτιά στο τζιπ που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους.

Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τον εντολοδόχο που έδωσε την εντολή και πλήρωσε ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό ώστε να εκτελεστεί το συμβόλαιο θανάτου, καθώς ο 44χρονος θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της «Greek Mafia» και ο βασικός εκτελεστής της, όπως λένε οι Aρχές. Φαίνεται ότι είχε αυτόν τον ρόλο τα προηγούμενα χρόνια μέχρι την ανέλιξή του στην ιεραρχία.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια αναλύονται τα δύο κινητά του τηλέφωνα, τα οποία είχε μαζί του στο αυτοκίνητο, ενώ έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια το όχημα του θύματος, το πιστόλι τύπου των 9 χιλιοστών, το οποίο είχε και δεν χρησιμοποίησε, καθώς και ένα Καλάσνικοφ με δύο γεμιστήρες και σφαίρες στη θαλάμη, το οποίο εντοπίστηκε στο πορτ μπαγκάζ.

Aναλύσεις γίνονται και στους 97 κάλυκες που συνέλεξε η ΕΛ.ΑΣ. από το σημείο της δολοφονίας, ενώ στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν και οι «μεγάλες» εκτελέσεις στον κόσμο της Μαφίας ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για τις έχθρες, τις συμμαχίες και τις βεντέτες που έχουν ανοίξει.

Τα τελευταία επτά χρόνια, μία σειρά από δολοφονίες ιχνηλατούν τον δρόμο που θα ακολουθήσουν οι Αρχές και μένει να φανεί αν με τη συγκεκριμένη εκτέλεση θα μπει ένα τέλος στον κύκλο των δολοφονιών.

Εξάλλου, στις 29 Οκτωβρίου 2018 ο 44χρονος είχε πέσει εκ νέου θύμα μαφιόζικης επίθεσης, στην ακτή Κονδύλη, στον Πειραιά, όπου τραυματίστηκε σοβαρά αλλά κατάφερε να γλιτώσει καθώς έπαθε εμπλοκή το όπλο των δραστών.

Ένα μήνα πριν από την απόπειρα εναντίον του, είχε δολοφονηθεί μία 33χρονη γνωστή με το ψευδώνυμο «Bella Mafia», με την οποία ο 44χρονος διατηρούσε επί σειρά ετών σχέση και η οποία εκτελέστηκε στο γκαράζ του σπιτιού της στην Κηφισιά.

Όπως φαίνεται, η ίδια φέρεται να γνώριζε ή να είχε ρόλο σε έναν μεγάλο κύκλο αιματηρών χτυπημάτων στο πόλεμο αλληλοεξόντωσης της Μαφίας.

Το όνομα του 44χρονου είχε ακουστεί και το 2012 και σε συμβόλαιο θανάτου κατά της προέδρου εφετών Παρασκευής Καλαιτζή που είχε δικάσει την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου.

NETWORK