Ελλάδα

Το gov wallet εμπλουτίζεται με κάρτα αιμοδότη αλλά και...επαγγελματικές ιδιότητες

Το gov wallet εμπλουτίζεται με κάρτα αιμοδότη αλλά και...επαγγελματικές ιδιότητες Φωτογραφία: INTIME
Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συνεχίζει τον εμπλουτισμό του Gov.gr Wallet με υπηρεσίες και έγγραφα διευκολύνοντας την ασφαλή και γρήγορη διάδραση του πολίτη με το κράτος ή και με ιδιωτικούς φορείς.

Στο gov wallet προστίθενται τις επόμενες μέρες η κάρτα αιμοδότη, η ακαδημαϊκή ιδιότητα, αλλά οι επαγγελματικές ιδιότητες (γιατρού, συμβολαιογράφου κ.α), ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Real fm. 

Όπως τονίζεται από το αρμόδιο υπουργείο απώτερος στόχος είναι το Gov.gr Wallet να μετασχηματιστεί από μια απλή εφαρμογή ταυτότητας και διπλώματος οδήγησης σε μια πολυλειτουργική εφαρμογή που καλύπτει τον αρχικό της σκοπό, δηλαδή τη διατήρηση ενός ψηφιακού dossier ψηφιακών εγγράφων, παρέχοντας παράλληλα ανεπτυγμένες μορφές διάδρασης με δημόσιους ή ιδιωτικούς οργανισμούς με εύκολο τρόπο.

Η ιδιωτικότητα των δεδομένων του κατόχου της εφαρμογής είναι πολύ σημαντικός στόχος, ο οποίος επιτυγχάνεται με την διαφανή χρήση των δεδομένων του χρήστη και την έγκριση του μέσω βιομετρικών ή SMS κωδικών των ενεργειών που έχει ζητηθεί μέσα από την εφαρμογή ή από κάποιον από τους φορείς.