Ελλάδα

Ξετυλίγεται το κουβάρι της Greek Mafia: Το στοιχείο που «έκαψε» τους εκτελεστές του «θείου Τζο» και του «Ράμπο»

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες Φωτογραφία: Eurokinissi
Το πρωί της Πέμπτης οι Αρχές προχώρησαν και σε τρίτη σύλληψη εκτελεστή της Greek Mafia, μετά τους δύο Γεωργιανούς που «έπεσαν» χθες «στα χέρια» της ΕΛΑΣ.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο κυνήγι της Greek Mafia, με την ΕΛΑΣ να επιχειρεί να βάλει «φρένο» στον κύκλο αίματος «ανοίγοντας» και παλαιότερα συμβόλαια θανάτου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Αρχές έχει «στο μάτι» συνολικά 8 εμπλεκόμενους - εκ των οποίων δύο είναι στη φυλακή, ο ένας στην Ελλάδα και ο άλλος στο Μαυροβούνιο, ενώ ακόμη δύο έχουν διαφύγει στο εξωτερικό. Πρόκειται για έναν Έλληνα, ένα άτομο αλβανικής καταγωγής ενώ οι υπόλοιποι είναι ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Υπενθυμίζεται πως χθες Τετάρτη συνελήφθησαν δύο άτομα που φέρονται ως μέλη της ομάδας εκτελεστών, που είχε δολοφονήσει τον 55χρονο Γιάννη Σκαφτούρο στα Σκούρτα Βοιωτίας και τους Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη στον Πειραιά.

Το κουβάρι για τις συλλήψεις - που ακολουθήσαν την εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη το πρωί της περασμένης Κυριακής - άρχισε να ξετυλίγεται όταν στην μπαταρία της μηχανής που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Σκαφτούρου στη Βοιωτία οι Αρχές εντόπισαν ένα δαχτυλικό αποτύπωμα.

Από ότι φαίνεται υπήρξε κάποιο πρόβλημα στη μηχανή και οι δράστες αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν στο σημείο.

Το δαχτυλικό αποτύπωμα ανήκει - σύμφωνα με το Open - σε έναν σκληρό κακοποιό, ομογενή από τη Ρωσία, ο οποίος μαζί και με τους συνεργούς του «νοικιάζονταν» από τους ηθικούς αυτουργούς για να φέρουν εις πέρας το συμβόλαιο θανάτου.

Μάλιστα οι συγκεκριμένοι εκτελεστές είχαν παραδώσει στις φλόγες μετά από εμπρηστική επίθεση και βυτιοφόρα που ανήκουν στον Σκαφτούρο και ήταν σταθμευμένα στον Ασπρόπυργο.

Ο συγκεκριμένος δράστης είχε γίνει κι ο ίδιος στόχος βομβιστικής ενεργείας στη λεωφόρο ΝΑΤΟ με αναπάντητο όμως το ερώτημα αν αυτό έγινε γιατί κάποιοι έμαθαν ότι ήταν ο εκτελεστικός βραχίονας μιας εγκληματικής οργάνωσης που έβγαλε από τη μέση στελέχη της Greeek Mafia ή για κάποιους άλλους λόγους που είχαν πια να κάνουν με τις προσωπικές διάφορες των εκτελεστών στη νύχτα.

Σημειώνεται Σκαφτούρος και ο Ρουμπέτης ήταν δύο πρόσωπα που τους συνέδεαν πολλά, ήταν στην ίδια πλευρά του ποταμού και είχαν γίνει κοινός στόχος των εχθρών τους.

Την νύχτα έγιναν κατ’ οίκον έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, ενώ η ίδια εγκληματική οργάνωση εμπλέκεται και στους πυροβολισμούς στην Πιερία - με θύμα έναν άνδρα ο οποίος την τελευταία στιγμή γλίτωσε τραυματισμένος.