Ελλάδα

«Σφίγγα» ο κρεοπώλης - Η παγίδα με το κυνήγι θησαυρού και το μακάβριο σενάριο για τον Μπάμπη

«Σφίγγα» ο κρεοπώλης - Η παγίδα με το κυνήγι θησαυρού και το μακάβριο σενάριο για τον Μπάμπη
Εντείνονται οι έρευνες στοΜεσολόγγι, όπου η ΕΛΑΣ συνεχίζει να συγκεντρώνει στοιχεία, ακόμη και χώμα, προκειμένου να βρει τα ίχνη του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου.

Το θρίλερ με τον 31χρονο αγνοούμενο στο Μεσολόγγι δεν έχει τέλος με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά για την εξαφάνισή του με την οικογένεια του Μπάμπη να έχει αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο να είναι εν ζωή. Οι Αρχές κάνουν τα πάντα για να αποσπάσουν μια ομολογία από τον 50χρονο κρεοπώλη αλλά εκείνος παραμένει σιωπηλός και δεν αποδέχεται καμία κατηγορία. 

Όλα τα σενάρια για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 31χρονος Μπάμπης βρέθηκε εκείνο το μοιραίο βράδυ μαζί τον 50χρονο κρεοπώλη που οδήγησε τελικά στην εξαφάνισή του είναι πλέον ανοιχτά. Η οικογένεια του Μπάμπη ψάχνει σπιθαμή προς σπιθαμή ένα σημάδι που μπορεί να οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου.

Παρέσυρε ο κρεοπώλης τον Μπάμπη σε ένα δήθεν κυνήγι θησαυρού;

Σύμφωνα με το MEGA  οι αναζητήσεις που έκανε ο αγνοούμενος Μπάμπης μια μέρα πριν την εξαφάνισή του είχαν να κάνουν με χαμένους θησαυρούς. Συγκεκριμένα, αναζητούσε στο διαδίκτυο από το κινητό του τηλέφωνο: «πώς βρίσκουμε κρυμμένους θησαυρούς», «τι σημάδια βλέπουμε». Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες είχε διαδικτυακή παρουσία σε site όπου έβλεπε τα σημάδια που υπάρχουν σε πέτρες και κλαδιά.

Σκληρός και άτεγκτος ο κρεοπώλης δεν "σπάει" και δεν παραδέχεται τίποτα

Μετά από 16 ώρες ανάκρισης ο κρεοπώλης δεν ‘έσπασε’, δεν αποκάλυψε πού βρίσκεται ο Μπάμπης, δεν απάντησε σε καμία ερώτηση, αρνήθηκε ακόμα και τα ντοκουμέντα. Παρά το γεγονός ότι του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, στις καταθέσεις του έχει πολλά κενά που τον καθιστούν κύριο ύποπτο. Ένα από αυτά είναι εικόνες από κάμερα ασφαλείας σε χωράφι με φωτοβολταϊκά.

Αστυνομικός: Μας λες ότι πήγαινες προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση και μετά κάνεις αναστροφή. Το βλέπεις;

Κατηγορούμενος: Δεν είμαι εγώ.

Αστυνομικός: Βλέπεις το αμάξι; Κινείται προς τον δρόμο. Δες και την πινακίδα στο ζουμ.

Κατηγορούμενος: Δεν είμαι εγώ.

Αστυνομικός: Δες τα στοιχεία.

Κατηγορούμενος: Δε θυμάμαι.

ΕΛ.ΑΣ: Δεν αποκλείεται η εμπλοκή τρίτου ατόμου

«Δεν αποκλείεται η εμπλοκή κι άλλου ατόμου», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, στο Mega. Όπως πρόσθεσε, «η έρευνα δεν σταματάει εδώ, καθώς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την εμπλοκή άλλων ανθρώπων. Θα συνεχίζουμε να εξετάζουμε ό,τι στοιχείο βρίσκουμε για να μπορέσουμε να βρούμε αυτόν τον άνθρωπο».

«Ο Μπάμπης ήταν ένα αγνό παιδί»

«Τίποτα δεν αποκλείεται», ανέφερε στο Mega ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος στη συνέχεια έχτισε το προφίλ του 31χρονου αγνοούμενου. «Ήταν ένα εξαιρετικό και φιλότιμο παιδί. Δεν είχε δανείσει μόνο στον 50χρονο, αλλά και αλλού. Ο Μπάμπης δεν ήταν ένα άτομο που πίστευε στην ύλη. Ήταν ένα αγνό παιδί, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός», είπε για τον 31χρονο, ενώ άφησε αιχμές για τα κενά μνήμης του 50χρονου:

«Ακούστηκε πως όταν πήγε στο σπίτι του η αστυνομία για να υποδείξει που είναι το τηλέφωνό του, υπέδειξε στο συγκεκριμένο παράθυρο. Και ρωτάω, έχει κενό μνήμης για 1 ώρα και 10 λεπτά και δεν θυμάται τι έκανε, αλλά θυμάται που είχε ξεχάσει το τηλέφωνό του;».

Μυστήριο με την καραμπίνα που είχε μαζί του ο Μπάμπης - «Την είχε για άμυνα;»

Άγνωστο παραμένει επίσης για ποιο λόγο ο Μπάμπης το βράδυ της εξαφάνισης κουβαλούσε μαζί του μια καραμπίνα, εφόσον δεν πήγε για κυνήγι. Αυτό το σενάριο αποκλείεται σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή, Γιώργο Τσούκαλη. «Όταν πάει κανείς για κυνήγι φοράει τα ανάλογα ρούχα και παπούτσια. Ο Μπάμπης την ημέρα εκείνη που υποτίθεται πήγε για κυνήγι φορούσε ρούχα για καφετέρια. Την καραμπίνα γιατί την πήρε μαζί του; Υποθετικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάτι μπορεί να είχε συμβεί κάτι. Την είχε μαζί του για άμυνα;», εκτιμά ο ερευνητής. Υπενθυμίζεται ότι η αδελφή του Μπάμπη είχε πει: «Υποθέτω ότι αν του είπε κάποιος, ''έλα να σου δώσω τα λεφτά'' επειδή ήταν βράδυ, μπορεί να πήρε μαζί του την καραμπίνα για προστασία».

Το μακάβριο σενάριο για την τύχη του Μπάμπη

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο 50χρονος κρεοπώλης να τεμάχισε τη σορό του 31χρονου αγνοούμενου, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του.

«Στο προφίλ του κάθε κατηγορουμένου συγκρίνουμε μία σειρά από γεγονότα, όπως με τι όπλα – όργανα βρίσκεται σε επαφή. Εδώ ο κατηγορούμενος έχει συγκεκριμένο επαγγελματικό προφίλ, άρα δεν αποκλείται να έχει αλλοιωθεί και μεταθανατικά, ίσως και με τεμαχισμό. Να χρησιμοποίησε κάποια από τα αντικείμενα που φαίνεται να χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά του».

«Εάν κάποιος έχει θανατωθεί, μεταφέρεται κάπου και στη συνέχεια τεμαχίζεται, εκεί δεν παράγεται μεγάλη ποσότητα αίματος. Έχουμε εκροή αίματος μόνο και μόνο λόγω βαρύτητας. Η ποσόστητα αίματος που αναμένεται να βρεθεί είναι πολύ λιγότερη», κατέληξε ο κος Λέων.