Ελλάδα

Greek Mafia: Ένταλμα σύλληψης για ομογενή από το Ουζμπεκιστάν, εμπλέκεται στη δολοφονία Σκαφτούρου

eurokinissi eurokinissi
Εξελίξεις στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την Greek Mafia καθώς εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία Σκαφτούρου.

Το ένταλμα αφορά σε 45χρονο ομογενή από το Ουζμπεκιστάν ο οποίος φέρεται να είναι μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Από έρευνα που έγινε σε σπίτι στον Ασπρόπυργο, διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος σχετίζεται με άτομα τα οποία, είτε κατηγορούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είτε εξετάζεται η σχέση τους με την υπόθεση.

Πάντως, από το καλοκαίρι και έπειτα, φαίνεται ότι ο 45χρονος πιθανόν βρίσκεται εκτός Ελλάδος.

Ο 45χρονος εμπλέκεται με τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, ο οποίος έπεσε νεκρός τον Απρίλιο του 2022 με τους εκτελεστές του 55χρονου να του αφαιρούν τη ζωή με 15 σφαίρες.

Οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα, τα οποία σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και δύο, που φορούσαν κράνη, μπήκαν στην αυλή του, όπου βρισκόταν ο Σκαφτούρος με συγγενείς και φίλους και πυροβόλησαν πολλές φορές με καλάσνικοφ.

Από τις σφαίρες τραυματίστηκε θανάσιμα ο 55χρονος, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά και η 22χρονη κόρη του αλλά και ο 45χρονος συμπέθερός του.

Ο Σκαφτούρος θεωρείτο ένας από τους τελευταίους «παλιούς» της «Greek Mafia», με βαρύ βιογραφικό, καθώς είχε απασχολήσει για σοβαρά αδικήματα, όπως για εμπλοκή σε ανθρωποκτονία και στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Επιπλέον, το όνομα του συμπεριλαμβανόταν σε δικογραφίες με ηγετικά στελέχη των συμμοριών της νύχτας, για εκβιάσεις, εμπρησμούς και άλλα σοβαρά αδικήματα.