Ελλάδα

Μυλοπόταμος: Η 14χρονη κακοποιήθηκε σεξουαλικά από 3 άτομα με διαφορά λίγων λεπτών

Μυλοπόταμος: Η 14χρονη κακοποιήθηκε σεξουαλικά από 3 άτομα με διαφορά λίγων λεπτών Φωτογραφία: pexels
Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία αλλά και ολόκληρο το Πανελλήνιο από τη νέα υπόθεση βιασμού και μαστροπείας στο Μυλοπόταμο, σε βάρος ανήλικης, μετά να νέα στοιχεία για την 14χρονη που ζούσε καθημερινά έναν εφιάλτη.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, δεν υπάρχουν ενδείξεις από την προανάκριση που να υποδηλώνουν ότι οι άνδρες που εμπλέκονται με το περιστατικό είχαν σεξουαλικές σχέσεις με την 14χρονη εναντίον χρηματικής αμοιβής.

Η σεξουαλική κακοποίηση του κοριτσιού φαίνεται να συνέβαινε συνεχώς τα τελευταία τρία χρόνια, από τότε που ήταν 12 ετών.

Συνολικά κατηγορούνται δώδεκα άτομα των οποίων οι ηλικίες είναι από 18 έως 38 ετών από την ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου.

Σύμφωνα πληροφορίες της ιστοσελίδας, ekriti, στη δικογραφία που έχει μεταβιβαστεί στον Εισαγγελέα, αναφέρεται ότι η 15χρονη κακοποιήθηκε από τρεις άνδρες την ίδια ημέρα, με διαφορά μάλιστα λίγων λεπτών.

Η αστυνομία και συγκεκριμένα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου που έχει αναλάβει την προανάκριση, εκτιμά ότι η κακοποίηση της κοπέλας από ήταν 12 ετών, γινόταν και μέχρι πριν από 20 ημέρες.

Σύμφωνα με πλήροφορίες, η υπόθεση εμπλέκει περίπου 12 ενήλικους άνδρες, 10 Έλληνες και 2 αλλοδαπούς, από την περιοχή του Μυλοποτάμου. Κατηγορούνται ότι εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά μιαν ανήλικη, ηλικίας 14 ετών σήμερα, συμμετέχοντας σε σεξουαλικές πράξεις μαζί της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πριν από περίπου 10 ημέρες συνελήφθη ένας άντρας 38 ετών, Πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον εισαγγελέα και ανακρίτριας και κρίθηκε ως προφυλακιστέος.

Ως προς τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, έχουν πλέον τεθεί υπό την εποπτεία των αρχών ασφαλείας και της δικαιοσύνης και αναμένεται να αντιμετωπίσουν νομικές κυρώσεις.

Ο 38χρονος Πακιστανός αναφέρει ότι υπήρξε «συναίνεση»

Ο 38χρονος Πακιστανός συνελήφθη και παρουσιάστηκε στα δικαστήρια, όπου απολογήθηκε για τις πράξεις του.

Ωστόσο, οι επιχειρήματά του δεν έπεισαν τους δικαστικούς λειτουργούς. Σύμφωνα με αναφορές, ισχυρίστηκε ότι η 15χρονη είχε συναινέσει στις συναντήσεις τους.

Παρόλα αυτά, σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον νόμο, η συναίνεση του ανηλίκου δεν έχει νομική αξία σε τέτοιες περιπτώσεις.

Κατά συνέπεια, όλες οι σεξουαλικές πράξεις με ανήλικους θεωρούνται παράνομες και διώκονται από το νόμο.

«Μαμά, ό,τι άκουσες, αυτό είναι»

Όπως αποκάλυψε η μητέρα της 14χρονης μιλώντας με λυγμούς στο STAR «"Μαμά, ό,τι άκουσες, αυτό είναι", μου είπε. Δε θέλει να μου μιλήσει, δε θέλει να μου πει πολλά το κοπέλι. Ντρέπεται το κοπέλι μου. "Ό,τι έμαθες από την αστυνομία, μαμά"».

«Θα το παλέψουμε, μην αγχώνεσαι, εγώ είμαι δίπλα σου. Εγώ είμαι η μάνα σου, εγώ είμαι και ο πατέρας σου”», της είπε η μητέρα της

Από την έρευνα προέκυψε η εμπλοκή στην υπόθεση συνολικά 12 ατόμων.

Ένας από αυτούς, 19 ετών, μίλησε στο Star, υποστηρίζοντας ότι έβγαιναν με το κορίτσι για λίγο καιρό και ουδέποτε υπήρξε πληρωμή. «Τη γνώρισα πέρυσι. Μου είχε πει ότι πάει πρώτη Γυμνασίου, μάλιστα μου ανέφερε ότι έχει μείνει δύο χρονιές στην ίδια τάξη. Υπολόγιζα ότι είναι περίπου 15 ετών.

Για λίγο διάστημα βγαίναμε, δεν υπήρξε όμως ποτέ πληρωμή. Γνώριζα τον πατέρα της, αλλά δεν ήξερα ότι ήταν η κόρη του. Κάποια στιγμή χαθήκαμε, όταν της έστειλα μήνυμα, ένα συγγενικό της πρόσωπο μου είπε να μην την ξαναενοχλήσω».

Η αυτοκτονία του πατέρα της 14χρονης

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας το 14χρονο, σήμερα, κορίτσι, έπεφτε θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης - κακοποίησης από το 2022, ενώ πλέον η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά σε συνολικά 12 κατηγορούμενους και περιλαμβάνει τα αδικήματα του βιασμού και των ασελγών πράξεων.

Πιο συγκεκριμένα, συνολικά κατηγορούνται δώδεκα άτομα που οι ηλικίες τους είναι από 17 – 38 ετών από την ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου.

Η κατηγορία αφορά την σεξουαλική εκμετάλλευση της ανήλικης από την ηλικία των 12 ετών, ενώ 2 άτομα κατηγορούνται και για τον βιασμό της.

Η αρχική πληροφορία για την υπόθεση έφτασε στις διωκτικές αρχές πριν από περίπου έξι μήνες. Τότε, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας είχε συλληφθεί ένας 38χρονος Πακιστανός, και μάλιστα για άλλο αδίκημα, στη συνέχεια όμως προφυλακίστηκε για ατη συγκεκριμένη υπόθεση.

Το Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έδωσε το απόγευμα τη Δευτέρας το ιστορικό της υπόθεσης.

Το καλοκαίρι του 2023 δεχτήκαμε στην «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056», ανώνυμη αναφορά, από ευαισθητοποιημένους πολίτες για κατ' εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανήλικης από την ευρύτερη ορεινή περιοχή στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, όπου φέρεται να εμπλέκονται ενήλικοι άνδρες, τόσο αλλοδαποί, όσο και ημεδαποί.

Προχωρήσαμε, όπως σε κάθε ανάλογο περιστατικό στην άμεση ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών, και απευθυνθήκαμε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Έγινε τηλεφωνική διασύνδεση του ατόμου που κάλεσε από την «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» με στελέχη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, καθώς το άτομο που κάλεσε επιθυμούσε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Έπειτα από την ενημέρωση και τη διασύνδεση αυτή, στο πλαίσιο της εμπιστοσύνης και της καλής συνεργασίας με τον Οργανισμό, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, κίνησε άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να εντοπισθεί η 15χρονη και κατόπιν εισαγγελικής εντολής διερευνήθηκαν διακριτικά οι συνθήκες διαβίωσης της.

Η κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου για την εν λόγω υπόθεση της ανήλικης ήταν άμεση, καθώς αποτελεί σύνηθες φαινόμενο σε περιπτώσεις ανώνυμων αναφορών, να μην κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες από όλες τις αρμόδιες Αρχές, να αρχειοθετούνται οι αναφορές και να μη διερευνάται η ισχύς τους, με αποτέλεσμα επικίνδυνοι άνθρωποι να μπορούν να δρουν εις βάρος των παιδιών, ανενόχλητοι.

Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών είναι καιρός να μη «Μένει Μυστικό»!»

Ένα εξίσου τραγικό στοιχείο είναι πως προ 5 ημερών βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητο του ο πατέρας της ανήλικης, με τις Αρχές να καταλήγουν στο σενάριο της αυτοχειρίας.

Ο πατέρας φέρεται να γνώριζε για την έρευνα, καθώς στις 22 Ιανουαρίου είχε γίνει έρευνα στο σπίτι που διέμενε μαζί με την κόρη του.