Ελλάδα

Εκτέλεση στη Μάνδρα: Μεγαλοεπιχειρηματίας και παράγοντας του ποδοσφαίρου ο Χρήστος Γιαλιάς

Εκτέλεση στη Μάνδρα: Μεγαλοεπιχειρηματίας και παράγοντας του ποδοσφαίρου ο Χρήστος Γιαλιάς Φωτογραφία: INTIME
Ο επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς είναι το θύμα της άγριας δολοφονικής επίθεσης που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Μάνδρα Αττικής.

Ο Χρήστος Γιαλιάς δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, όταν οι άγνωστοι που του είχαν στήσει καρτέρι θανάτου τον πυροβόλησαν με καλάσνικοφ στην οδό Αγίας Αικατερίνης. Στη συνέχεια οι εκτελεστές έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο με στόχο να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, ενώ το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν για την εκτέλεση βρέθηκε μέσα στο φλεγόμενο αυτοκίνητο του επιχειρηματία.

Ο Χρήστος Γιαλιάς ήταν από τους πιο σημαντικούς εισαγωγείς κρεάτων και είχε εμπλακεί με το ποδόσφαιρο ως ιδιοκτήτης και παράγοντας τριών ποδοσφαιρικών ομάδων. Του ΑΟ Τρίκαλα, του Μανδραϊκού και του Πανελευσινιακού και πέρυσι ασχολήθηκε με τα διοικητικά του ΠΑΣ Κόρινθος. 

GIALIAS

Στην αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός για μια ακόμα μαφιόζικη εκτέλεση με τις έρευνες να είναι σε εξέλιξη

Εν τω μεταξύ κάτοικοι της περιοχής ήταν εκείνοι που κάλεσαν την Άμεση Δράση και ανέφεραν ότι αρχικά άκουσαν πυροβολισμούς και μετά είδαν ένα αυτοκίνητο να τυλίγεται στις φλόγες.

WhatsApp Image 2024 02 07 at 21.33.31 2

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική «σορός αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, επί της οδού Αγίας Αικατερίνης στη Μάνδρα Αττικής. Επιχειρούν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα».

Οι πυροσβέστες ανέσυραν από το όχημα εντελώς απανθρακωμένο το πτώμα, του Χρήστου Γιαλιά ενώ, στο σημείο έφτασαν σύντομα και αστυνομικοί που αντιλήφθηκαν αμέσως πως πρόκειται για έγκλημα.

Γύρω από το καμένο αυτοκίνητο υπήρχαν κάλυκες και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες το θύμα δε΄χθηκε περίπου 15 σφαίρες.

WhatsApp Image 2024 02 07 at 21.33.31

Η δολοφονία της πρώην συζύγου του

Το όνομά του Χρήστου Γιαλιά είχε έρθει στην επιφάνεια το 2018, όταν τον Μάιο εκείνης της χρονιάς δολοφονήθηκε η πρώην σύζυγός του, στα σκαλιά του σπιτιού της. Οι δυο τους είχαν εξαιρετική σχέση, με τον ίδιο να έχει φτιάξει ξανά τη ζωή του με δεύτερο γάμο, από τον οποίο απέκτησε και παιδί.

Μιλώντας τότε για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του στο Star, ο Χρήστος Γιαλιάς είχε αναφερθεί επιφανειακά και σε μια υπόθεση στην οποία είχε κατηγορηθεί για παράνομη κατοχή όπλων, για τα οποία ισχυρίστηκε πως ανήκαν στους φρουρούς του, καθώς λόγω φόβων για τη ζωή του είχε προσλάβει άτομα να τον προστατεύουν όπως ισχυρίστηκε τότε.

«Ρε παιδιά, πλάκα μου κάνετε; Εγώ έχω χωρίσει με τη γυναίκα μου εδώ και 20 χρόνια, 19 χρόνια. Με δουλεύετε; Τι δουλειά έχει με το ποδόσφαιρο; Δεν ήξερε τίποτα από ποδόσφαιρο. Όσο εγώ είμαι εγκληματίας με όπλα… Εγώ είμαι αθωωμένος», είχε πει στο δελτίο ειδήσεων περίπου έναν μήνα μετά τη δολοφονία της πρώην συζύγου του.