Ελλάδα

Σοβαρές καταγγελίες μετά το «φιάσκο» για το «κοινό χτύπημα ποινικών - τρομοκρατών»

Σοβαρές καταγγελίες μετά το «φιάσκο» για το «κοινό χτύπημα ποινικών - τρομοκρατών»
Με ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα - που του επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας - επέστρεψε το Σάββατο στη φυλακή το πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» - Τι καταγγέλλουν οι δικηγόροι του

Το πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» αποφασίστηκε το Σάββατο να επιστρέψει στις φυλακές προκειμένου να εκτίσει 25 μήνες που του επιβλήθηκαν από το Αυτόφωρο, καθώς και το υπόλοιπο της κάθειρξής του για τις πράξεις για τις οποίες είχε καταδικαστεί στο παρελθόν.

Είχε συλληφθεί από κοινού με δύο ΟΥΚαδες και έναν «πορτιέρη» έπειτα από επιχείρηση της ΕΛΑΣ για όπλα και εκρηκτικά, που έφερε ανώνυμο τηλεφώνημα.

Τα σενάρια που διέρρεαν, σε πρώτη φάση οι Αρχές, ήθελαν την ΕΛΑΣ να «προλαβαίνει» επικείμενο χτύπημα, ενώ έκαναν λόγο για συνεργασία «ποινικών» με «τρομοκράτες». 

Το πρώην μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς», ωστόσο, βρέθηκε ένοχος από το Αυτόφωρο για δύο πλημμελήματα - και συγκεκριμένα για παράβαση του νόμου περί όπλων, αλλά και κατοχή ναρκωτικών δια ιδίαν χρήση - ενώ δεν πιστοποιήθηκε καμία γνωριμία ή επικοινωνία του με τους υπόλοιπους συλληφθέντες που αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σοβαρές καταγγελίες από τους δικηγόρους του συλληφθέντα

Με ανακοίνωσή τους αργά το βράδυ του Σαββάτου οι δικηγόροι του Χρήστου Τσάκαλου, σημείωσαν πως το δικαστήριο διέταξε την άμεση και πλήρη έκτιση της ποινής του, απορρίπτοντας όλα τα νόμιμα και βάσιμα αιτήματά του και ουσιαστικά εφαρμόζοντας τις προβλέψεις του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λίγες ώρες μετά την κατάθεσή τους στην Βουλή και πριν ακόμα ψηφιστούν.

Όπως καταγγέλλουν, είχε προηγηθεί ο δημόσιος διασυρμός του στα ΜΜΕ, με ανυπόστατες κατηγορίες και σενάρια που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αφού η ίδια υπηρεσία που τον συνέλαβε και συνέταξε την δικογραφία κατέληξε στο σαφές συμπέρασμα ότι η εμπλοκή του αφορά μόνο στα συγκεκριμένα πλημμελήματα για τα οποία δικάστηκε.

«Ξεκαθαρίζουμε ότι από την δικογραφία προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν γνωρίζει καν τους έτερους κατηγορούμενους και δεν εμπλέκεται σε καμία άλλη υπόθεση, υπαρκτή ή κατασκευασμένη».

Αυτή την στιγμή όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για το φιάσκο που ξεκίνησε από έναν ανώνυμο πληροφοριοδότη με δήθεν προετοιμασία βομβιστικών ενεργειών και συνεργασίες «τρομοκρατών με ποινικούς».

Τα όσα απαράδεκτα έγιναν σήμερα δεν αφορούν μόνο τον Χρήστο Τσάκαλο, αλλά συνολικά την κοινωνία, τον τρόπο απονομής δικαιοσύνης και τον νομικό κόσμο της χώρας, καθώς αποτελούν μία σαφή πρόγευση αυτών που έρχονται με τις νέες τροποποιήσεις στο Ποινικό Δίκαιο, σύμφωνα με τις οποίες ο κανόνας θα είναι η φυλακή.

Προναγέλλουν, παράλληλα, πως θα προβούν σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του και την οριστική δικαίωσή του.

«Άνθρακες η δικογραφία για τους δύο ΟΥΚάδες»

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους το Σάββατο, οι δυο αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών, που συνελήφθησαν μαζί με το πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Για το θέμα θα διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα, ενώ ο συνήγορος των δυο κατηγορουμένων έκανε λόγο για δικογραφία που αποδείχθηκε... «άνθρακες».

«Μια «πολυδιαφημισμένη δικογραφία» ακόμη αποδείχθηκε «άνθρακες», καθώς αμφότεροι οι εντολείς μου μάχιμα στελέχη της πλέον επίλεκτης μονάδας του Ελληνικού Ναυτικού αφέθησαν ελεύθεροι σήμερα από την εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς επειδή αποδείχτηκε ότι ουδεμία σχέση είχαν με τον έτερο συλληφθέντα όπως επίσης ουδεμία επικοινωνία είχαν με αυτόν.

»Ως εκ τούτου όλα τα σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν "συνεργασίας" ποινικών – τρομοκρατών "επικείμενου μεγάλου χτυπήματος, κ.λπ." αποτελούν φαντασιοπληξίες και κακά σενάρια αποτυχημένων σκηνοθετών. Ευτυχώς που λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν αφήνουν τους αποτυχημένους σκηνοθέτες να υπαγορεύουν τις αποφάσεις τους».