Ελλάδα

«Ποτάμι» από τρακτέρ στον Κηφισό - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

EUROKINISSI EUROKINISSI
Το δρομολόγιο που θα ακολουθήσουν τα τρακτέρ μέχρι το Σύνταγμα.

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αθήνα, από την κάθοδο των τρακτέρ και τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Σύνταγμα. Η Τροχαία της πόλης βρίσκεται «στο πόδι», προκειμένου να συντονιστεί η κυκλοφορία.

Φυσικά είναι βέβαιο ότι η κίνηση των τρακτέρ, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα μέσα στην πόλη. Ας δούμε το δρομολόγιο που θα ακολουθήσουν τα τρακτέρ, που θα φθάσουν στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Τροχαίας, τα τρακτέρ, θα μετακινηθούν προς την Αθήνα συνοδεία περιπολικών με δρομολόγια από το Κάστρο Βοιωτίας στα Μέγαρα Αττικής, όπου θα συγκεντρωθούν. Επιπλέον, τα πούλμαν που θα μεταφέρουν αγρότες, θα σταθμεύσουν σε χώρους του ΟΑΚΑ, ενώ θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ.

Η διαδρομή των τρακτέρ

Κυκλοφοριακό κομφούζιο αναμένεται στον Κηφισό, όπου θα περάσουν τα τρακτέρ, για να φθάσουν στη Λεωφόρο Αθηνών και μέσω της Αχιλλέως, στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Από εκεί θα κινηθούν αντίθετα στην Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία της Ομονοίας, την Πανεπιστημίου και θα φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρχει βέβαια προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα.

Οι κλειστοί δρόμοι

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας:

-Πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

-Στη Λεωφόρο Αμαλίας,

-Την οδό Πανεπιστημίου,

-Τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

-Σε όλες τις κάθετες στους παραπάνω δρόμους οδούς.

- Η κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

-Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των εκπροσώπων των αγροτών, τα τρακτέρ, θα παραμείνουν στην πλατεία Συντάγματος όλο το βράδυ. Τα μέτρα της Τροχαίας, θα εφαρμοστούν και αύριο το πρωί κατά τη διάρκεια της αποχώρησης των τρακτέρ από την πρωτεύουσα.