Ελλάδα

Αλαλούμ με το πού βρίσκονται τα παιδιά της οικογένειας των παλαιοχριστιανών: «Θέλουμε την ησυχία μας»

Αλαλούμ με το πού βρίσκονται τα παιδιά της οικογένειας των παλαιοχριστιανών: «Θέλουμε την ησυχία μας»
Σε θρίλερ για γερά νεύρα εκτυλίσσεται η υπόθεση με το πού βρίσκονται τα παιδιά της οικογένειας των αυτοαποκαλούμενων παλαιοχριστιαν΄ών της Κορινθίας. Οι πληροφορίες Μπαλάσκα διαψεύστηκαν και η Αστυνομία έχει επιδοθεί σε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Τις τελευταίες ώρες είναι σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό τους ενώ πολλά είναι τα ερωτήματα τόσο για τις συνθήκες διαβίωσης ακόμα και για τις συνθήκες γέννησής τους. Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και είναι ενδεικτικό ότι ζητείται εκτός των άλλων να διαπιστωθεί αν έχουν δηλωθεί οι γεννήσεις των παιδιών όπως ορίζει ο νόμος με το πιστοποιητικό γέννησης και να εξακριβωθεί ποιοι είναι οι γονείς τους.

Το φιάσκο Μπαλάσκα για τον εντοπισμό των παιδιών

Το πρωί ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας έμιλώντας στο Mega,  έσπευσε να δηλώσει ότι στο πλαίσιο των ερευνών της Αστυνομίας εντοπίστηκαν τα παιδιά της οικογένειας. Όπως είχε δηλώσει  «Τα παιδιά της οικογένειας βρέθηκαν και είναι πλέον με ένα συγγενικό τους πρόσωπο. Θα γίνει εξέταση DNA, απόρροια της εισαγγελικής πρότασης καθώς κυοφορείται ένα μωρό, και δεν έχει γίνει γνωστό ποιος είναι ο πατέρας» τόνισε ο Μπαλάσκας με τις περίφημες δηλώσεις του να διαψεύδονται παταγωδώς.

Η είδηση έκανε όπως ήταν αναμενόμενο το γύρο του διαδικτύου και της τηλεόρασης με την είδηση να διαψεύδεται ηχηρά από τον συνήγορο του πατέρα της οικογένειας, Ανδρέα Θεοδωρόπουλο στον ΑΝΤ1. Τον δικηγόρο επιβεβαιώνει και η Αστυνομία που επισημαίνει ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό των παιδιών είναι σε εξέλιξη. 
 

«Θέλουμε την ησυχία μας» είπαν στην κάμερα τα μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας

Τα παιδιά από την κοινότητα των «παλαιοχριστιανών» στην Κόρινθο μίλησαν για τη ζωή τους στο MEGA. «Θέλουμε την ησυχία μας», λέει στο MEGA ένα εξ αυτών, ενώ ένα άλλο αγόρι σημειώνει πως βρίσκονται στο σημείο 3 χρόνια.

Oπως δήλωσε στην κάμερα ο 15χρονος Νίκος που  εγκατέλειψε το σχολείο στο δημοτικό. «Ποτέ δεν μου άρεσε το σχολείο. Ήμουν σχετικά άσχετος. Αγράμματος. Όχι και αγράμματος, αλλά για κάποιον λόγο με συμπαθούσαν οι δάσκαλοι και μου έβαζαν καλούς βαθμούς». «Εγώ ήμουν στη βοσκή γιατί τα ζωντανά τα βοσκάω εγώ κυρίως», όπως έχει πει το ίδιο το παιδί.

«Από τότε που ήρθαμε εδώ, δεν βλέπουμε πολλούς. Δεν περνάνε άνθρωποι. Κάποιοι λαθροκυνηγοί κιόλας. Κάποιοι έχουν παιδιά, αλλά γενικά όχι κάνω παρέα με τα παιδιά της κοινότητας».