Ελλάδα

Αγία Βαρβάρα: Στη φυλακή ο 69χρονος και η γυναίκα του

Αγία Βαρβάρα: Στη φυλακή ο 69χρονος και η γυναίκα του Φωτογραφία: unsplash
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά από μια πολύωρη διαδικασία ανάκρισης, ο 69χρονος που το απόγευμα του Σαββάτου εκτέλεσε με καραμπίνα τον 54χρονο γαμπρό του, έξω από το σπίτι του στην Αγία Βαρβάρα και μάλιστα μπροστά στα έντρομα μάτια της ανήλικης εγγονής του, και η σύζυγός του.

Ο 69χρονος κατηγορούμενος που απολογούνταν επι σχεδόν τέσσερις ώρες, φέρεται να υποστήριξε ότι τέλεσε την αποτρόπαια πράξη εν βρασμώ, χωρίς να την έχει προμελετήσει, όταν προκλήθηκε και απειλήθηκε φραστικά από το θύμα.

Δικαιολόγησε δε την κατοχή της καραμπίνας, υποστηρίζοντας ότι την κουβαλούσε πάντοτε μαζί του και στα δυο σπίτια που διέμενε. Στο χωριό για να κυνηγά και στην Αθήνα, υπό το φόβο της κλοπής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 69χρονος αναφέρθηκε σε χρόνια προβλήματα μεταξύ των δυο οικογενειών, αλλά και στις καταγγελίες του ιδίου στην Εισαγγελία Ανηλίκων για σεξουαλική κακοποίηση των εγγονιών του από το θύμα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η παιδοψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε στα παιδιά δεν εντόπισε ευρήματα που να χρίζουν ποινικής διερεύνησης.

Η σύζυγός του κατηγορείται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία, καθώς βάσει μαρτυρίας γειτόνισσας, φέρεται να προέτρεψε τον 69χρονο να διαπράξει το έγκλημα.

Η κατηγορούμενη, αρνήθηκε ότι φώναζε στο δράστη από το θυροτηλέφωνο του σπιτιού «ρίξτου, ρίξτου» και δήλωσε αθώα.

Σε δηλώσεις τους, οι συνήγοροι του ζευγαριού, Φίλιππος Φίλιας και Ελενη Πατρικοπούλου, δήλωσαν ότι θα προσφύγουν στο δικαστικό συμβούλιο κατά της προσωρινής κράτησης της κατηγορούμενης.