Ελλάδα

Τι απαντά ο Δήμος Αθηναίων για το σβήσιμο των ονομάτων 57 θυμάτων από τη Βουλή

Τι απαντά ο Δήμος Αθηναίων για το σβήσιμο των ονομάτων 57 θυμάτων από τη Βουλή
Οργή προκαλεί η είδηση πως το βράδυ της Τετάρτης συνεργείο καθαρισμού προσπάθησε να «εξαφανίσει» τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών που έγραψαν διαδηλωτές μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Λίγες ώρες μετά το μαζικό συλλαλητήριο για τη μαύρη επέτειο του εγκλήματος στα Τέμπη, συνέργειο καθαρισμού έσπευσε να σβήσει τα ονόματα των 57 νεκρών που έγραψαν με κοκκινή μπογιά διαδηλωτές μπροστά από τη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα αργά το βράδυ της Τετάρτης κυκλοφόρησε στo Twitter ένα βίντεο με τους εργαζόμενους να καθαρίζουν την κόκκινη μπογιά, με τους χρήστες να απαντούν με οργισμένα μηνύματα. 

{https://twitter.com/Qfkjc1anA7THfJa/status/1762952963138433151}

Τι απαντά ο δήμος Αθηναίων

Στον Δήμο Αθηναίων επισημαίνουν ότι για την καθαριότητα της περιοχής του Συντάγματος, και δη του σημείου μπροστά από το Μνημείο, είναι η προβλεπόμενη διαδικασία που ακολουθείται καθημερινά και δη μετά από πορείες. Συγκεκριμένα τονίζουν πως η Διεύθυνση Καθαριότητας δεν έδωσε εντολή για την κίνηση του συνεργείου.

Αυτό αναφέρουν από τον Δήμο, έγινε και το βράδυ της Τετάρτης, χωρίς να έχει δοθεί εντολή στους εργαζόμενους να σβήσουν τα ονόματα, οι οποίοι ενήργησαν αυτόβουλα και απαρέγκλιτα από το πρωτόκολλο καθαριότητας, χωρίς να ενημερώσουν ή να ρωτήσουν τους αρμόδιους.

Η Ρωξάνη Μπέη, αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, μίλησε το πρωί της Πέμπτης στο Mega:

«Ενημερώθηκα χθες και το είδα και στα social media. Γενικά τα συνεργεία καθαρισμού μετά από πορείες και κάθε μέρα, πλένουν στο σημείο.

»Δεν πήγαν κάποια ειδικά συνεργεία, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Και εγώ ήμουν στην πορεία και αυτό το ζήτημα δεν το είχα δει. Ούτε είχα μιλήσει με κάποιο συνεργείο. Εκεί το συνεργείο πηγαίνει σταθερά, δεν με κάλεσαν για να με ρωτήσουν να "σβησουμε ή να μην σβήσουμε».

Όπως σημειώσε, οι εργαζόμεναν πήγαν στο σημείο στις 11.30 το βράδυ, την ώρα που πάνε συνήθως. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις αλλά σας εξηγώ την συνήθη πρακτική. Δεν υπήρξε κάποια άλλη ειδική επικοινωνία, τόνισε η Ρωξάνη Μπέη.

«Πηγαίνουν πάντα μετά από πορείες δεν πήγαν ειδικώς», επανέλαβε κλείνοντας.