Ελλάδα

Αλαλούμ με την φωτιά στο Λαύριο: Ο δήμαρχος διαψεύδει τα περί εμπρηστή αντιδημάρχου

Αλαλούμ με την φωτιά στο Λαύριο: Ο δήμαρχος διαψεύδει τα περί εμπρηστή αντιδημάρχου Φωτογραφία: lavriaki.gr
Ένα απίστευτο θρίλερ είναι σε εξέλιξη αναφορικά με το ποιος ευθύνεται για την φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Λαύριο και μάλιστα σε κοντινή απόσταση από το ΕΠΑΛ της περιοχής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο εμπρηστής της φωτιάς στο Λαύριο η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (12/3) ταυτοποιήθηκε και πρόκειται για υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Δήμου Λαυρεωτικής.  Όπως έγινε γνωστό, ο άνδρας που αναζητείτο ως υπαίτιος για εμπρησμό, ήταν ο αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Λαυρεωτικής. Η φωτιά στο Λαύριο ξέσπασε στη θέση «Φοινικόδασος», που ανήκει στον Δήμο Λαυρεωτικής, και οφείλεται σε εμπρησμό από αμέλεια. Ο υπαίθριος χώρος βρίσκεται πλησίον του ΕΠΑΛ Λαυρίου, με πλήρη δραστηριότητα την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Στο σημείο επιχείρησαν χθες 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ο δήμαρχος διαψεύδει τα περί εμπρηστή αντιδημάρχου

Παρέμβαση σχετικά με την φωτιά που ξέσπασε στο Λαύριο την Τρίτη το μεσημέρι έκανε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, ο οποίος διέψευσε την πληροφορία περί εμπρηστή Αντιδημάρχου, εξηγώντας τι έχει συμβεί.  Ειδικότερα, ο κ. Λουκάς σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι δεν υπήρξε κανένας εμπρησμός και απόρησε με την διακίνηση σχετικών πληροφοριών, αναφέροντας ότι γινόταν ελεγχόμενη καύση κλαδιών, με την άδεια της Πυροσβεστικής, σε χώρο του Δήμου. Όπως εξήγησε, "συγκεντρώνουμε τα κλαδιά σε έναν χώρο και προχωρούμε σε ελεγχόμενη καύση. Τα καίμε λίγα – λίγα, πάντοτε παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου και έχοντας εκεί το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου για να αποτραπεί επέκταση της φωτιάς. Κατά την καύση της Τρίτης, πήρε φωτιά ο μεγάλος όγκος των κλαδεμάτων" και έτσι χρειάστηκε παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Παραδόθηκε ο αξιωματούχος που κατηγορείται για την πυρκαγιά

Ο φερόμενος εμπρηστής της χθεσινής πυρκαγιάς εντοπίστηκε από αστυνομικούς και παραδόθηκε ενώ αναζητούνταν απο χθες με τη διαδικασία του Αυτοφώρου.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά

«Μετά από επισταμένη έρευνα υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε συνεργασία με το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Λαυρίου, όσον αφορά τις συνθήκες και τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την Τρίτη 12 Μαρτίου και Ω/13:21, σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, στη θέση "Φοινικόδασος", ιδιοκτησίας Δήμου Λαυρεωτικής, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, κάτοικος Λαυρίου. Για τον λόγο αυτόν εκδόθηκε σχετικό δελτίο αναζήτησης και σύλληψής του από την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Σημειώνεται ότι ο υπαίθριος χώρος βρίσκεται πλησίον σχολικού συγκροτήματος (ΕΠΑΛ Λαυρίου), με πλήρη δραστηριότητα την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς» αναφέρει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά.