Οικονομία

Σε χαμηλά δύο μηνών η τιμή του Bitcoin

Σε χαμηλά δύο μηνών η τιμή του Bitcoin
Η τιμή του Bitcoin βρίσκεται στα 57.000 δολάρια και κινείται σε χαμηλό δύο μηνών με την ανακοίνωση των πρακτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία έδειξε ότι η κεντρική τράπεζα δεν είναι ακόμη έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια, να επιδρά στην τιμή του.

Τα υψηλότερα επιτόκια είναι τυπικά λιγότερο ευνοϊκά για το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, καθώς μειώνουν την όρεξη των επενδυτών για ρίσκο.

Το Bitcoin έφτασε σε ιστορικό υψηλό πάνω από 73.700 δολάρια τον Μάρτιο, μετά την έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ του πρώτου αμερικανικού spot bitcoin ETF (Exchange-Traded Fund).

Τα ETFs επιτρέπουν στους επενδυτές να αγοράζουν ένα προϊόν που παρακολουθεί την τιμή του Bitcoin χωρίς να κατέχουν το υποκείμενο κρυπτονόμισμα. Οι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων λένε ότι αυτό έχει βοηθήσει να νομιμοποιηθεί το Bitcoin και έχει καταστεί ευκολότερο για τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές να επενδύουν σε αυτό.

Από τότε, ωστόσο, το Bitcoin διαπραγματεύεται σε ένα εύρος μεταξύ περίπου 59.000 δολαρίων και 72.000 δολαρίων.
Πάντως αναλυτές του χώρου θεωρούν πως λόγω του λεγόμενου halving η τιμή του Bitcoin θα ενισχυθεί.

Το halving είναι ένα σημαντικό γεγονός στον κόσμο του Bitcoin, που συμβαίνει περίπου κάθε τέσσερα χρόνια. Κατά τη διάρκεια του halving, η ανταμοιβή που λαμβάνουν οι miners για την δημιουργία ενός νέου μπλοκ Bitcoin μειώνεται στο μισό. Αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή νέων Bitcoin γίνεται πιο αργή, και συνεπώς το συνολικό ποσό νέων Bitcoin που εισέρχονται στην αγορά μειώνεται.

# TAGS