Ελλάδα

Κολωνός: Σερί δικαστικών συνεδριάσεων για να μην αποφυλακιστεί ο Μίχος

Κολωνός: Σερί δικαστικών συνεδριάσεων για να μην αποφυλακιστεί ο Μίχος
Με το βλέμμα στην 7η Απριλίου, οπότε συμπληρώνεται το 18μηνο προσωρινής κράτησης του Ηλία Μίχου και του Ι.Σ. προφυλακισμένου κατηγορούμενου, που ήταν οι πρώτοι που συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό, από την επόμενη εβδομάδα το δικαστήριο θα συνεδριάζει καθημερινά ώστε να ολοκληρωθεί η δίκη έως το τέλος Μαρτίου.

Ήδη, ο Προεδρος του δικαστηρίου έχει ενημερώσει τους κατηγορούμενους και τους δικηγόρους τους ότι την ερχόμενη εβδομάδα, με εξαίρεση την αργία της Καθαρας Δευτέρας, θα πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις όλες τις υπόλοιπες ημέρες, υπό τον κίνδυνο μη ολοκλήρωσης της δίκης, μέχρι τη συμπλήρωση του 18μηνου, οπότε πρέπει βάσει νόμου να αποφυλακιστούν οι κατηγορούμενοι.

Από την Τρίτη 19 Μαρτίου τη σκυτάλη των αγορεύσεων παίρνουν οι συνήγοροι των 25 κατηγορουμένων, για τους οποίους η εισαγγελεας της έδρας ζήτησε την ενοχή τους. Σήμερα, στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας αγόρευσε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον άνδρα Πακιστανικής καταγωγής, για τον οποίο η κ. Νικολού πρότεινε αθώωση.

Νωρίτερα, ολοκλήρωσαν τις αγορεύσεις τους οι τρεις δικηγόροι της ανήλικης και της οικογένειάς της, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησαν να καταρρίψουν την εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή Μίχου από τις βαρύτερες κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι πρέπει ο 55χρονος να καταδικαστεί για το βιασμό και την εκπόρνευση του 12χρονου κοριτσιού.

Προς επίρρωσιν των ισχυρισμών τους, επικαλέστηκαν τις διαδοχικές καταθεσεις της ανήλικης, στις οποίες, όπως τόνισαν, η 12χρονη μιλά ξεκάθαρα για το βιασμό της από τον 55χρονο ιδιοκτήτη του μίνι μαρκετ, περισσότερες της μιας φοράς, στο υπόγειο του καταστήματός του, στον Κολωνό.